Sellel festivalil võistlevad igal aastal noored lootustandvad filmitegijad üle maailma, kelle – nagu märgivad festivali korraldajad – rahvusvaheline karjäär on veel ees.

Ühtlasi oli tegu "Seltsimees lapse“ esimese linastusega Inglismaal. Tänavu toimus UK Film Festival Londonis 5ndat korda.

Kinoveebil oli filmi linastumise aegu jagada ainult häid sõnu:

"Filmi tõeline efekt on aga Leelot kehastav Helena Maria Reisner, kes saab keerulises olukorras lapse rolliga mitte ainult hästi hakkama, vaid mõjub nagu päris inimene päris ajas. Kui teiste puhul on tegu tuntud näitlejatega, kellelt juba teame, mida oodata, siis Reisneris on usutav loomulikkus näitleja ja režissööri koostöö tulemusel niivõrd hästi välja toodud, et iga tema lause, uitav pilk või naerupahvak väljendab süütut hinge süüdistusi täis ajal väga mõjuvalt - tema nukrus muutub sujuvalt ka saalis istujate nukruseks. Ta mõjub nagu tõeline filmitäht, kes peaks osalema veel taolistes dramaatilistes rollides.

Kui Moonika Siimets näitas juba lühifilmidega "Roosa kampsun" ja "Viimane Romeo", et tal on imetabane oskus näha soojust ja huumorit ebatavalistes ja isegi kurbades olukordades ning tuua klišeelistes tegelastes välja uusi nüansse, siis õnneks on kõik see üle kandunud ka tema esimesse täispikka filmi ja enamgi veel - film on mõeldud igas vanuses vaatajatele. See paneb nutma, naerma, kaasa mõtlema ja eelkõige näitab, et valgus on alati olemas ka kõige pimedamatel aegadel. Seda nii otseses kujutatavat ajastut puudutavas mõttes kui ka kaudselt Eesti filmi süngust silmas pidades."