„Mu sõbranna saatis öösel sõnumi, et ma Vana Tallinna ei unustaks,“ muheleb Anne. Idanaabrid pole meie magusat, kuid kõva kraadiga napsi unustanud ja kindlasti pole nad unustanud Anne Veskit (62).
Abikaasa Benno Beltšikov on Anne lennujaama sõidutanud. Ta saadab naise teele armastava musiga. Diiva soeng on nii laitmatu, nagu oleks ta otse juuksurisalongist tulnud. Selgub, et ongi. „Ärkasin kell kuus, et jõuaksin oma meikari ja juuksuri Õnne Rudi juures käia. See soeng püsib neli päeva.“
Pagasi läbivaatusel suunatakse Anne käekott ja kohver täiendavasse kontrolli. Võib-olla on selle taga ametnike uudishimu, aga võimalik, et kahtlust äratas hoopis mõni meigivahend…
Anne teeb ettepaneku võtta kerge eine: „Ma söön alati enne lendu, sest kes teab, millal jälle saab.“ Ta tellib kartulisalati ja klaasi mahla.
Tallinnas piilub pilvede vahelt päike, Moskvas aga lubatakse lörtsi. Anne lendab kümneid kordi aastas ja nii juba aastakümneid, kuid on lennukist maha jäänud vaid mõnel korral.
„Kui me lendasime koos Uku Suvistega Moskvasse, siis tiirles lennuk ligi tund aega õhus, nii et tekkis juba väike kõhedus, et miks ta ei maandu. Selgus, et ootasime lihtsalt vaba maandumisrada. Kui tagasi tulin, hilines lennuk Riiga, nii et ma ei jõudnud Tallinna lennule. Lennufirma poolt anti meile mikrobuss, millega jõudsime kell neli öösel Tallinna lennujaama. Seal ootas mind abikaasa,“ meenutab Anne.

Loe edasi Kroonika eksklusiivsest reportaažist ning vaata videot Annega Punasel väljakul!