Signe Lahteina avarii juhtum jõuab kohtusse!

Ekspertiisi tulemuste põhjal võis endise “Kodutunde” saatejuhi Signe Lahteina surmaga lõppenud avarii põhjustada Türgi kodakondsusega mees, kelle juhitud veok kaldus vastassuunavööndisse, kus talle sõitis Opeliga vastu armastatud telesaatejuht. Kriminaalasi jõuab peagi kohtusse, kuid Signe sõbranna ja “Kodutunde” praeguse saatejuhi Anneli Lahe (47) arvates ei ole peamine see, kes on süüdi.

“Me ju kõik teame, millised olid sel päeval liiklusolud,” sõnab Anneli. “Teada on ka see, et liikumiskiirus oli mõlemal lubatu piires. Seega, ma arvan, et siinkohal pole küsimus kellegi süüdimõistmises, vaid pigem selles, mis siis ikkagi juhtus ja miks. Eriti on see oluline just Signe lähedastele, elukaaslasele, kelle jaoks ei saabu rahu enne, kui avarii põhjus on teada.”

Lõuna Ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Anneli Hinto ütles esmaspäeval Kroonikale, et ekspertiisiks kogutud andmed kinnitasid pärast õnnetust veoautojuhile esitatud kahtlustuse asjaolusid ja annavad aluse arvata, et just veokijuht kaotas raskete teeolude tõttu veoauto üle kontrolli.

“Mõlema sõiduki liikumiskiirused olid lubatu piires,” kinnitab Hinto. “Prokuratuur jätkab menetlustoimingute läbiviimist, et saata kriminaalasi esimesel võimalusel kohtusse, kes otsustab lõpliku süüküsimuse.”

Avarii juhtus 22. märtsil Adavere tuuliku lähedal. Lahtein viidi raskes seisundis haiglasse, kus ta kahjuks 2. aprillil suri.