Järgmisel aastal 25. lava-aastat ja ümmargust sünnipäeva tähistav Koit Toome (39) seisis tänavu silmitsi oma senise elu rängima mõõnaga. Juba pikemat aega enne paanikahooge ja ärevushäireid täis öid tundis ta, et midagi on temaga väga viltu.

"Enamik inimesi ei julge end avada ega oma nõrkusi välja näidata – selles mõttes võib paljudel tekkida küsimus, miks ma seda kõike räägin," sõnab Koit. "Ma ei tahtnudki sellest veel rääkida suvel. Nüüd, kui olen jälle terve, olen ma selleks valmis. Nii nagu minuga, võib kõigiga juhtuda. Ma arvan, et see on väga paljudele eestlastele, eriti meestele probleemiks. Mina sain oma perearstilt abi ja soovitan teistelegi julgemini arsti poole pöörduda. Ei tohiks valehäbi tunda. Enamik inimesi ei küsi abi, nad proovivad ise kuidagi hakkama saada, aga see ei pruugi hästi lõppeda…"

Sa oled öelnud, et sinu ja artistide jaoks üldse on kõige rängem ja tihedam periood suvi, detsember, jõulud ja aastavahetus, mis tekitab ülepinget. Mis kevadel juhtus?

Olen laulja- ja muusikutööd teinud alates 16. eluaastast, põhimõtteliselt 24 aastat non-stop. Mul on olnud nende aastakümnete jooksul kergemaid ja raskemaid mõõnaperioode, aga pean tunnistama, et kevadel jooksin ma kokku nii nagu ei kunagi varem. Mul pole tõesti nii rasket aega seni olnudki.