Suures hulgilaos kusagil Saksamaa idaosas asub tööle 27-aastane Christian. See on tema jaoks täiesti uus maailm, kus kaubariiulite vahel tantsivad tõstukid valssi ja jõululaud kaetakse säilivustähtaja ületanud toodetega. Bruno jookide osakonnast hakkab Christianile elutarkusi õpetama ja Marion magusaosakonnast paneb noormehe südame kiiremini põksuma.

"Valss vahekäikudes" on ülistuslaul tavaliselt märkamatuks jäävatele kangelastele, kes oma tagasihoidlikul moel kannavad hoolt, et teiste elu kergem oleks. Nende endi rõõmud ja mured, unistused ja tragöödiad põimuvad kaurismäkilikult nukkermagusaks kollaažiks.

Režissöör Thomas Stuberit võlus filmiloo aluseks olnud Clemens Meyeri novelli üksildane peategelane, kes suures hulgilaos vaikselt oma tööd teeb. Vestlus kohviautomaadi juures, suitsupaus, kauguses eelmist elu meenutav kiirtee, vahekäikudes kaikuv valsiviis öövahetuse ilmestamiseks ‒ vaja oli vaid üksikuid detaile, et see sügav ja tükati traagiline lugu elama panna.

2018. aasta Berliini filmifestivali võistlusprogrammis esilinastunud ning oikumeenilise žürii auhinna võitnud linateose peaosas on saksa kino tõusev täht Franz Rogowski, kes tunnistati oma rolli eest Saksa Filmiauhindade jagamisel parimaks meespeaosaliseks ja kuulus tänavu Euroopa parimate noorte näitlejate valikusse Shooting Stars. Meiegi ekraanidel poksijana ühe-võtte-filmis "Victoria" (2015) ja vihase perepojana Michael Haneke "Õnnelikus lõpus" (2017) nähtud Rogowskit on nimetatud Saksamaa Joaquin Phoenixiks oma enesessetõmbunud oleku ja pigem füüsilise kui verbaalse näitlemisstiili tõttu. Tantsijana alustanud iseõppija kiire lend jätkub Terrence Malicku draamas "Radegund" ning jaanuaris Eesti ekraanidele jõudvas põnevusdraamas "Transiit".

Noorele peategelasele pakuvad väärilist toetust rohkete auhindadega (sh. PÖFFi parim näitlejanna 2006) pärjatud Sandra Hüller, tuntud "Toni Erdmanni" peaosast, ning filmi selgrooks olev Peter Kurth.

"Valss vahekäikudes" linastub alates 7. detsembrist kinos Artis ja uuel aastal Tartu Elektriteatris.