Sündides ei olnud Hylandi neerud normaalselt väljaarenenud ning avalikkusele on teada tema esimene siirdamine 2012. aastal, kus ta isa oli doonoriks. Viimase 16 kuu jooksul on talle tehtud nii neeru siirdamine, laparoskoopiline operatsioon endometrioosi (emaka limaskesta esineb ka väljaspool emakat) tõttu ning kõhuõõne songa operatsioon.

Oktoobris 2016, hakkas Hylandi keha isa antud neeru tõrjuma, mistõttu kannatas ta pideva väsimuse, sagedase palaviku ja nakkuste käes. Hyland selgitab, et läbis kõik testid ja ravid, et neeru päästa ja veetis seetõttu haiglas nii jõulud, aastavahetuse, tänupühad kui oma sünnipäeva. Miski ei aidanud ja arstid võrdlesid ta neeru kui põlema läinud koduga, mida ei saa enam endiseks taastada.

Eelmise aasta valentinipäeval ühendati Hyland esimest korda masinaga, mis filtreeriks verd, sest neer seda ei tee. Olenemata kaalu langusele, rohtudest tulenevale näo paistetusele ja nägemise halvenemisele, polnud ravist siiski kasu ja eelmise aasta mais eemaldati isa antud neer näitlejanna organismist. Paar kuud hiljem selgus, et Hylandi noorem vend on sobilik doonor teise neeru loovutamiseks. Ian Hyland tõdes, et uudist kuuldes tundis justkui saaks ta uuesti hingata.

Kuigi doonor oli olemas ja väga nõus neeru loovutama, tundis Sarah, et kui perekonnaliige on andnud elus teise võimaluse, kuid sellest ei tule midagi välja, oleks see nagu tema süü. Ta tunnistab, et mõtles pikka aega enesetapule, sest ei tahtnud oma väikest venda alt vedada ja tundis, et on oma kallitele inimestele koormaks.

Hylandi teine neeru siirdamine oli eelmise aasta septembris. Venna taastumine võttis küll aega, kuid näitlejanna enda taastumine kestab terve elu. Ta tõdeb, et igatseb kõige rohkem greipi, mida rohtude tõttu enam kunagi süüa ei saa, kuid õnneks teab ta see kord juba ette, mis teda ootab.

Vaatamata neerust tulenevatele raskustele, peab Sarah toime tulema veel emakaõõne haiguse (endometrioos) ja kõhuõõne songaga. Selle aasta kevadel oli Hylandil kaks operatsiooni, mis oleks küll pidanud toimuma korraga, kuid asjad läksid keeruliseks. Kuigi laparoskoopia operatsioon on parim viis, et kõrvaldada endometrioosi valud, võib juhtuda, et ühest korrast ei piisa. Nii läks ka Hylandi puhul, kes kannatas nii tugevate valude käes, et ei suutnud isegi püsti seista, rääkimata tööst. Ta loodab tulevikus veel ühe säärase operatsiooni saada, kuid on haiglas juba nii palju aega veetnud, et väga agaralt ei kiirusta.

Praeguseks Hyland õpib oma keha uuesti tundma ja tunneb ennast kõige paremini kui trennis uue isikliku rekordi saavutab. Eesmärk on oma keha kuulata ja vastavalt sellele käituda, sest kipub pigem liialt pingutama. Vaatamata kõigile raskustele, tunneb ta ennast nüüd hästi ja kuigi probleemide nimekiri on pikk, keskendub ta tulevikule ja ei lase sellel nimekirjal ennast milleski tagasi hoida.