Film "Avicii: True Stories" jälgib tänavu aprillis 28-aastasena surnud Berglingi elu kulgu nelja aasta jooksul. Filmi avaldatud treileris võib näha sealjuures noort muusikut lausumas sõnu: "Esinemistele ei paistnud kunagi lõppu tulevat, isegi siis, kui ma jõudsin omadega ummikusse. Mu elu keerleb kõik stressi ümber". Väidetavalt tõdeb muusik filmi edenedes aina rohkem, et stress ilmselt tapab ta kunagi.

Samuti tõdevat Bergling filmi jooksul fakti, et alkoholil on tema elus suur roll ning ta tunnistab muuhulgas, et ilma vägijoogita muutus ta enne esinemisi närviliseks.

Filmi on tegelikult juba Euroopas näidatud pärast seda, kui Avicii teatas üllatuslikult oma muusikukarjääri lõpetamisest ning enne tema surma. Seetõttu olid filmi lõpetavad kaadrid esialgu tema tähelendu tähistavad ja näitasid muusikut lebamas Madagaskari rannal. Kuna aga tema elutee sai traagilise lõpu, olevat nüüd Netlfixi kaudu välja tulevas filmis selliste lõpukaadrite näitamine režissöör Levan Tsikurishvili sõnul vale.

Dokumentaalfilm, mida plaaniti alguses näidata vaid Euroopas, lastakse Netflixi kaudu nüüd eetrisse ka USA-s, Kanadas, Uus-Meremaal ja Suurbritannias 28. detsembril.

Tim Bergling, tuntud ka kui DJ Avicii lahkus 2018. aasta 20. aprillil 28-aastasena. Berglingu surnukeha leiti Omaani pealinnast Masqaţ'ist. Politsei teatel ei olnud 28-aastase Avicii surmaga seotud midagi kuritegelikku. Mitmed allikad on meediale kinnitanud, et muusik võttis endalt ise elu. Sellele vihjas ka Avicii perekond ametlikus teates, mille nad avalikkusele läkitasid.

Avicii oli maailma üks populaarsemaid artiste, kelle repertuaari kuuluvad sellised superhitid nagu "Hey Brother", "Wake Me Up" ja "Waiting For Love". Avicii on kahel korral olnud nomineeritud Grammyle ning võitnud lugematul arvul auhindu, muuhulgas Billboard Music Award auhinna parima loo eest, milleks oli "Wake Me Up".

Avicii taganes aktiivsest muusikaelust 26-aastasena, loobudes uskumatult edukatest lepingutest, olles oma karjääri tipul. Viis aastat tuuritamist ja alkoholi kuritarvitamist olid tolleks hetkeks muusiku juba kahel korral tervisehädadega haiglasse viinud. Aviciil olid ka varasemalt tuuride käigus terviseprobleemid. 2014. aastal jättis ta mitu kontserti ära, sest tema pimesool ja sapipõis eemaldati. Tal oli diagnoositud ka pankreatiit, mille kohta muusik ise ütles, et see tekkis tal regulaarse alkoholi- ja uimastikuritarvitamise tagajärjel.