"Üksinda kodus 3" linastus viis aastat pärast megaedukat teist osta, mida sarnaselt kolmandale ei võetud kriitikute poolt hästi vastu, kuigi teine osa pole sugugi nii halb kui kolmas, aga ometi on mõlemal kriitikute hinnanguid koondava Rotten Tomates andmetel 30% suurune "heakskiit".

Seeria kolmandas osas peidab salajane rühmitus, mille liider on Peter Beaupre (Olek Krupa) ülisalajase kiibi mänguauto sisse, mis aga lennujaamas nende käest ära kaob, põhjuseks on see, et mänguauto karp oli pandud erilise kilekoti sisse, mis aga juhuse tahtel oli lennujaamas pea igal inimesel. Nii satubki kilekott koos leluga vanaproua Hessi (Marian Seldes) kätte, kes seda muidugi ei vaja ning kingib lelu naabruses elavale Alex Pruittile (Alex D. Linz). Muidugi hakkavad kurikaelad seda tänavat läbi kammima, et selgusele jõuda, kelle käes auto on. Leetritesse nakatunud Alex aga näeb nende kurja plaani läbi, kuid politsei ei jää noore poisi juttu uskuma. Alex valmistab plaani, kuidas enda maja kaitsta ning kui kord on jõudnud tema õueni, püüab ta täie rauaga vastu panna.

1. Kevin ja Alex elavad küll samas linnas, milleks on Chicago, aga see ongi põhimõtteliselt ainuke seos kolmanda ja kahe varasema filmi vahel. Alex ja Kevin pole omavahel sugulased ning neil pole ka ühiseid tuttavaid. Kaks perekonda ei ela ka samal tänaval. Kevini perekond elas Lincoln Boulevardil ning Alexi omad Washingtoni tänaval.

2. "Üksinda kodus 3" oli seeria viimane osa, mis kinodes linastus. Ülejäänud kaks ("Home Alone 4: Taking Back the House", 2002 ja "Home Alone: The Holiday Heist", 2012) tehti otse televisiooni jaoks ning ka need polnud ühegi varasema filmiga seotud, kuigi neljandas osas kordusid tegelased, aga neid kehastasid täiesti uued näitlejad.

3. "Üksinda kodus 3" oli eelmise kahe osaga võrreldes väga viletsa kassatuluga. See teenis 32 miljoni dollari suuruse eelarve juures ainult 79.1 miljonit dollarit, mis on eelmiste suure eduga võrreldes ikka väga niru tulemus.

4. Kolmanda osa stsenarist ja produtsent oli sarnaselt kahele esimesele osale jälle legendaarne noortefilmide ja komöödiafilmide produtsent, stsenarist ja režissöör John Hughes. Ülejäänud kahe osaga, neljas ja viies, ta kokku ei puutunud.

5. Kolmandat filmi tehes üritas stsenarist ja produtsent Hughes saada peaossa taaskord Macaulay Culkini, kuid ta keeldus, sest oli mõned aastad varem näiltemisest loobunud. Hughes pöördus ka esimeses kahes osas vargaid kehastanud Joe Pesci ja Daniel Sterni poole, aga ka nemad keeldusid, sest tahtsid oma karjääris midagi uut teha.

6. Hughesi esialgne idee oli, et kolmas osa keskendub uutele varastele, kes satuvad Kevini nõbu Fulleri (teda kehastas esimeses filmis Macaulay Culkini väikevend Kieran) maja peale, aga sellest ideest loobuti ning selle asemel mõeldi välja täiesti uued tegelased.

7. Kolmanda osa režissöör on Raja Gosnell, kes oli esimese kahe filmi monteerija.

8. Peategelase Alexi õde kehastab väga noor Scarlett Johansson.

9. Legendaarsele USA filmikriitikule, kes on nüüdseks küll meie hulgas lahkunud, meeldis kolmas osa rohkem kui esimesed kaks.

10. Peategelast Alexit kehastanud Alex D. Linz hakkas pärast talle suure populaarsuse toonud rolli tegelema häälnäiltemisega ning tal oli ka paar filmirolli, kuid ükski neist ei kujunenud nii oluliseks kui "Üksinda kodus 3" oma. Ta lõpetas 2011. aastal ülikooli ning rohkem pole ta ka filmides osalenud.