Esimese "Rocky" lugu räägib võitlusest Apollo Creedi vastu. Alguses läheb Rockyl kehvalt, ent hiljem saab temast tšempion, sest leiab endas jõudu tõusta tippu. “Rocky” esimene film pälvis kolm Oscarit ja tõi 200 miljonit dollarit piletitulu.

Film võib olla ju suurepärane, aga selle taga on samuti imestusväärne lugu

Sylvester Stallone’i omamoodi rääkimisviis ja näoilme tuleneb sünnitusel saadud närvikahjustusest. Samuti ei kasvanud andekas mees rahulikus peres: ta vanemad kraaklesid pidevalt ja õhus oli kogu aeg närvipinge. Seetõttu leiti Sylvesterile ja tema vennale Frankile kasupere.

Enne keskkooli läksid vennad tagasi Philadelphias asuvasse koju. Kõigele vaatamata on Sylvesteri karm lapsepõlv jätnud temasse jälje. Koolis oli mehel raske ja ta proovis leida oma kohta mitmes haridusasutuses, kuid tulutult, sest lõpuks heideti ta ikkagi välja.

Teismelisena avastas Sylvester enda jaoks kunsti. Sellest sai kirg, mis võimaldas tal enda sisemuses toimuvat väljendada. Sylvester otsustas, et ta soovib kätt proovida näitlemises, kui ta oli 18-aastane. Ta täiendas end ka draama alal, kuid õpingud jäid siiski pooleli.

Kuna akadeemilist laadi maailmaga polnud Sylvester sinasõber, otsustas mees minna New Yorki, et täita oma unistus ehk saada professionaalseks näitlejaks.

1970ndatel osales ta ka väga pehmes pornograafilises madaleelarvelises filmis "Party at Kitty and Stud'". See oli kuus aastat enne "Rocky" valmimist ning toona 24-aastane Stallone pidi näitlejaks pürgimise ajal ka kuidagi arveid maksma. Stallone vihkas filmi stsenaariumit ning ei tahtnud sellega mitte kuidagi seotud olla, kuid toona magas praegu maailma tuntuim näitleja bussipeatuses, sest tal olid näpud lihtsalt niivõrd põhjas. 1978. aastal ütles Stallone Playboy ajakirjale, et tal polnud valikut, sest teine võimalus oli kedagi röövida ning drastiliste meetmete asemel sai ta filmi eest 200 dollarit ning ei pidanud enam bussipeatuses magama.

Kahekümnendate eluaastate lõpus tundis Sylvester, et tal oleks vaja suuremat rolli. Midagi, mis sillutaks tee edukasse tulevikku. Midagi, mis aitaks tal teostada oma unistused.

“Ühel õhtul läksin vaatama poksimatši, milles võtsid omavahel mõõtu Muhammad Ali ja Chuck Wepner. See, mida nägin, oli midagi erilist. Nägin meest, keda kutsuti The Bayonne Leader’iks ja kes asus võitlusesse kõige parema võitlejaga, kes on kunagi elanud. Ja ühel hetkel saatis teda edu ja ta võitis võitmatut võitlejat. See oli minu jaoks justkui metafoor elu kohta,” rääkis Sylvester väljaandele Forbes.

Peale matši otsustas Sylvester hakata tegelema “Rocky” käsikirjaga, millest sai omamoodi lugu ka tema enda teekonnast. Indu täis Sylvester kirjutas 90-leheküljelise käsikirja valmis kõigest kolme päevaga.

Mõni aeg hiljem proovis Sylvester saada filmirolli, kuid teda ei valitud, sest eelistati ikka rohkem neid, kelle nimi oli juba tuntud. Teel ruumist välja, rääkis Sylvester kokkuvõttlikult ja entusiastlikult oma käsikirjast.

Mehe jutt oli niivõrd innukas, et produtsendid olid nõus käiskirjale pilgu peale heitma. See meeldis neile väga, kuid nad ei tahtnud peaosa Sylvesterile pakkuda. Nad tegid mehele hoopis ettepaneku müüa neile käsikiri 360 000 dollari eest, mis oli sellel ajal tema jaoks üüratu summa.

Kahtlemata oli pakkumine Sylvesteri jaoks ahvatlev, sest ta vaevles rahalistes raskustes. Samas jäi mees endale kindlaks ja ütles, et ta ei lepi vähemaga kui peaosaga filmis. Mehe kindlast selgroost oli kasu ja produtsendid olid asjaga nõus, kuid rahastasid filmi vaid miljoni dollariga, mis oli isegi selle aja kohta väike summa. Samas andis see Sylvesterile võimaluse mängida Rocky Balboad.

Film vändati kähku valmis. Paljudest stseenidest tehti filmirullide kokkuhoiu nimel vaid üks võte. Sylvesteri enda naine töötas filmimise juures fotograafina ja paljud taustanäitlejad said tasuks vaid sooja kõhutäie. Ühesõnaga prooviti nii soodsalt läbi ajada kui vähegi võimalik.

Filmi turundamisega tegeles Gabe Sumner, kes mõtles välja kogu “Rocky” filmide turundusstrateegia. Tõenäoliselt saatiski filmi tohutu edu seepärast, et Sylvester pani sinna kogu oma ihu ja hinge. Ta oli asja juures kogu südamega.

Allikas: thevintagenews.com