TV3-e saade "Inglite aeg" oli eetris alates 20:00, mitmetele perekondadele raha kogunud saade kestis kuni 22:30-ni ja kogus abivajajate heaks 185 600 eurot. Terve saate jooksul olid ekraanil erinevad telefoninumbrid, millele helistades sai annetada kindla summa.

Üllataval kombel oli Kanal2 ekraanil eetris "Kodutunde" erisaade, mis algas samuti 20:00 ja kestis kuni 22:30-ni. Sarnaselt TV3-e saatega oli nende eesmärgiks koguda raha, et selle abil tulevikus puudust kannatavate perekondade kodusid elamisväärseks muuta. Samamoodi olid ekraanil numbrid, kus inimestel oli võimalus annetada.

Pöördusime Kanal2-e ja TV3-e poole, et selgitada välja sellise otsuse tagamaid, kahtlemata mõjub kahe sarnase saate samal ajal eetris olemine võimalikku kogutavat lõppsummat.

Kanal2 esindaja sõnas Kroonikale, et "Kodutunde" eetripäev on aastaid olnud esmaspäev ja traditsiooniliselt on "Kodutunne" viimastel aastatel lõpetanud hooaja heategevusliku erisaatega.

"See on tavaliselt olnud eetris enne jõule ja seetõttu oli ka käesoleval aastal loogiline planeerida see just sellele kuupäevale. Teadaolevalt ei istu erinevate telekanalite programmiplaneerijad ühise laua taga ja teevad oma programmi otsused siiski eraldiseisvalt," sõnas kanali produktsioonijuht Mari-Liis Veskus.

"Aegajalt juhtub ka selliseid kokkusattumusi. Õnneks on suure südamega inimesi Eestimaal palju ja mõlemad heategevusprogrammid said toetusi oma heategevuslike eesmärkide teostamiseks," lisas ta.

TV3-e turundusspetsialist Kadi Poll tõdes Kroonikale, et eetriaeg on välja kujunenud aastatega.

""Inglite aeg" on eetris juba viiendat korda ja TV3 on saadet näidanud alati jõulueelsel nädalal, esmaspäeval. Meie eesmärk pole kindlasti võistelda, vaid aidata abivajajaid. Loodame, et nii "Inglite aeg" kui ka "Kodutunne" suudavad koos Eesti inimestega aidata hädas olevaid peresid," sõnas Poll.

See ei ole aga esimene kord, kui erakanalite suured heategevussaated täpselt samal eetriajal on, ka 2017. aasta "Kodutunde" erisaade oli eetris samal ajal "Inglite ajaga".

Hea lugeja, anna kommentaarides märku, mida teie sellisest konkurentsist arvate?