“Märksõna ongi vaheldus,” sõnab Helen. “Olin varem kohvipoe omanikega tuttav ja nad tegid mulle selle tööpakkumise. Ma ei ole barista, kes töötab kohvimasina taga, vaid pigem taustajõud, kes teeb kõike muud tarvilikku, ka käsitsi valmistatud kohvi. Baristaks peab olema õppinud, mina seda veel teinud ei ole.”

Helen läks Berliini paar-kolm kuud tagasi. Kui kauaks ta sinna jääb, seda ta enda jaoks paika pannud ei ole. Kohvipoes on ta ametis osalise tööajaga ning jätkab nii-öelda kaugjuhtimise teel ka mitmeid oma tööprojekte Eestis.

Kui suur kohvigurmaan Helen ise on? “Olen kohviinimene. Siin töötades on aga maitsemeeled juba muutunud palju peenemaks. Tasside viisi kohvi ma ei joo, kuid kui ise kohvi valmistada, tuleb seda ka proovida. Kihvt on näha, kuivõrd selle ala inimesed pingutavad, et ühest õigesti valitud oast saada parimaid maitseid, see on väga põnev ja nüansirikas maailm!”