Code One tegutses aastatel 1995- 1998 ja andis välja kaks menukat albumi. 2010. aastal käis Code One korraks taas koos ja Toome ütles siis Kroonikale, et Code One omab tema karjääris väga olulist tähtsust.

1998. aastal kui Code One lahku läks, alustas Toome oma soolokarjääri. Hedvig Hansoniga esitatud laul "Puudutus" on pärit just sellest ajast.

Õige pea oli staaril koostöid rohkem kui küll ja avalikkusele tutvustati aina suuremaid hitte. 2004. aastal tegi Toome koostööd Nexusega ja ühine laul valiti 5. aasta parimaks Eesti hitiks, see on vaieldamatult rahva südames siianigi.

Samal aastal kutsuti Toome osalema teleprojektis "Džunglistaar", mille kohta laulja hiljem tõdes, et katsumus oli väga raske ja rohkem ta seda kindlasti läbida ei soovi. Võtete käigus haigestus laulja viirusesse. Et projekt pooleli ei jääks, hoiti staari tabletidega jalul, kuid teekond lõppes siiski haiglas tilgutite all.

2007. aastal osales Toome saates "Tantsud tähtedega", mille nad koos partneri Kerttu Tänavaga ka võitsid. Peale saadet hakkasid levima kõlakad, et tantsupaar on ka eraelus üksteist leidnud ja nii oligi. Paar läks lahku ja veel mõnda aega peale seda keerlesid ümber Toome ja Tänava erinevad räpased kõlakad, kuid lõpp hea, kõik hea.

2013. osales Toome TV3 saates "Su nägu kõlab tuttavalt", kust ta lahkus võiduga. Inimesed, keda laulja järgi tegi olid nii kodumaalt kui mujalt ja kindlasti meelde on jäänud "Nukuke".

Eurovisiooni lauluvõistlusel on Koit Toome Eestit esindanud 2 korda. Esimesel korral 1998. aastal saavutati Birminghamis 12. koht ballaadiga "Mere lapsed".

Eelmisel aastal esindas Toome Eestit lauluvõistlusel koos Laura Põldverega. Duo laulis Sven Lõhmuse kirjutatud lugu "Verona" ja jäid sellega 14. kohale.

Detsembris rääkis Toome kroonikale, et karjäär ei ole olnud kerge ja kevadel elas ta läbi nii raske depressiooni, et mõtles isegi karjääri lõpetamisele. Pärast mõõna on ta pidanud nii mõnegi inimese käest vabandust paluma (Loe pikemalt siit).

Mais tähistasid Toome ja ta kihlatu 11. kooseluaastat. Neil on lapsed Rebecca (2008) ja Richard (2017). Paar kihlus oktoobris Dubais kui Toome "nagu filmis" ühele põlvele laskus.