Smith ise kehastub loomulikult uuesti Vaikseks Bob'iks ja mõned päevad tagasi aset leidnud eelproduktsiooni kohtumine viitas, et asjaga on seotud ka tema kauaaegne kamraad Jason Mewes.

Novembris polnud projekt veel ametlikku kinnitust saanud, ent Mewes oli elevusest hingetu: "Loodetavasti sujub kõik plaanipäraselt. Raha on meil olemas. Asukoht on olemas. Oleme inimestele pakkumised teele pannud," sõnas näitleja toona väljaandele LaughSpin antud intervjuus. "Alustame eelproduktsiooniga jaanuaris. Kui kõik püsib graafikus, siis valmib tõepoolest uus "Jay ja Vaikse Bobi" film. Olen väga elevil, sest sooviksin väga veel ühe filmi teha enne kui me liiga vanaks jääme, et koos ahvidega hängida ja konksude otsas rippuda. Usun, et see saab olema lõbus. Stsenaarium on ülinaljakas."

Jay ja Vaikse Bob'i huumor ei pruugi olla igaühe teetass, kuid duo on kahtlemata mänginud suurt rolli Kevin Smithi edus. Pärast "Poeselle" võis tandemit näha ka filmides "Päevavargad" ("Mallrats"), "Amy kannul" ("Chasing Amy") ja "Dogma", kuni aastal 2001 ilmus viimaks ka täielikult neile pühendatud komöödia "Jay ja Vaikne Bob annavad vastulöögi" (Jay and Silent Bob Strike Back"). Viimati nähti neid suurel ekraanil aastal 2006 ilmunud "Poesellide" järjes ja animeerituna astusid mehed üles 2013. aastal vaid valitud kuupäevadel valitud linnades linastunud multifilmis "Jay and Silent Bob's Super Groovy Cartoon Movie".

Viimastel aastatel on Mewes olnud rakkes pisemate filmi- ja teleprojektidega, Smith on aga laiendanud haaret õudusmaastikul filmidega "Red State", "Tusk" ja "Yoga Hosers". "Arvan, et olen nüüd palju küpsem Jay," seletas Jason Mewes. "Kevin kirjutas selle nii. Jay on jätkuvalt totakas, kuid veidi küpsem. Nad mõlemad on...Ma ei tea, kui palju võin ma reeta, kuid jätan otsad lahtiseks. Kindlasti palju küpsemad Jay ja Vaikne Bob."