Adam Sandler

Võib julgelt öelda, et tema looming on viimase 20 aasta jooksul muutunud järjest kehvemaks. “Billy Madison” ja “Happy Gilmore” andsid küll paar kõhutäit naeru, kuid hilisemad filmid pole kannatanud kriitikat. Jah, me räägime filmidest “Jack ja Jill" ja “Blended”!

Sandler on teinud rolle mitmetes eriti halbades komöödiates, kuid samas on raske teda süüdistada, kuna publik paistab just seda temalt ootavat. Sandler nägi näiteks aastaid vaeva dramaatiliste rollidega filmides “Punch-Drunk Love”, “Spanglish” ja “Funny People”, kuid rahvas on tema tõsisemaid rolle vaid tõsiselt välja naernud.

Foto: Scanpix

Ashton Kutcher

Peale selle, et ta on kesisevõitu näitleja, pälvis palju kriitikat tema abielu Demi Moore’iga. Kutcheri pingutused ei pea vett, kuid võimaluse saabudes ta vähemalt üritab. Seda näitab kasvõi pühendumus, millega ta asus 2013. aastal Steve Jobsi rolli kallale. Kutcher valmistus tervelt kolm kuud, vaatas ja kuulas üle kõik salvestused, mis ta leida suutis, kõneles Jobsi tuttavatega ja proovis isegi mehe ranget ja palju kõmu tekitanud dieeti.

Tulemus hinnati küll kehvaks, kuid rolli pandud vaev näitas, et Kutcher on tõsise karjääri nimel valmis pingutama. On võimalik, et Kutcheri sihikindlus ja energia võiksid õige projekti korral tuua positiivse tulemuse.

Foto: Scanpix

Hayden Christensen

Paljud on pidanud tema kohmetut näitlemist Star Warsi filmide üheks suurimaks veaks ja teda süüdistatakse isegi filmisaaga rikkumises. Kuigi tema etteasted filmides “Attack of the Clones” ja “Return of the Sith” jätsid soovida, pole õiglane teda kõiges süüdistada. Kes oleks nii imelisest võimalusest ikka loobunud? Kui Christensen ei suutnud ikoonilise rolliga toime tulla, siis oli see tema palganud inimeste süü.

Star Warsi universumi väliselt tegi mees võimsa soorituse Stephen Glassi filmis “Shattered Glass” ja oleks huvitav näha teda ka mõnes muus dramaatilises rollis.

Foto: Scanpix

Nicolas Cage

Oscariga pärjatud näitleja on järjepidevalt püüdnud jääda märulistaariks, kuid küpses eas on need viinud vaid eriti piinlike etteasteteni, mille tõttu on fännid ja kriitikud pööranud kunagisele menunäitlejale selja.

Viimati kiideti teda 2013. aastal rolli eest filmis “Joe”, mida nii mõnigi pidas Oscari-vääriliseks. Loodetavasti on see märk sellest, et Cage on taas vormi saamas ja oodata on veel suurepäraseid etteasteid.

Foto: Scanpix

Shia LaBeouf

Ta alustas küll eriti armsa veidrikuna filmides “Even Stevens” ja “Holes”, kuid viimastel aastatel on talle tema kummalise käitumise ja segaste kunstitükkide tõttu raske kaasa elada.

LaBeouf on valinud endale aga üpris põnevaid ja keerukaid rolle ning teinud muljetavaldavaid tulemusi. Kriitikud ülistasid tema etteasteid filmides “Disturbia”, “Fury” ja “American Honey”. Ta on ette võtnud vastuolulisi projekte, mille eest teised näitlejad põgenesid — näiteks Lars von Trieri kaheosaline seksipõnevik “Nümfomaan”.

Foto: Scanpix

Kristen Stewart

Tema tuim olek ja väga avalikud tülid Robert Pattisoniga on jätnud rahvale suhu väga halva maigu. Vihkaks inimesed teda siis tema lakoonilise etteaste eest “Videviku” saagas, aga asi pole isegi selles. Ta ei itsita punasel vaibal, tal oli hilises teismeeas keeruline suhe ning ta käib avameelselt nii meeste kui ka naistega.

Liiga palju tähelepanu pööratakse tema eraelule ja seetõttu on jäänud tähelepanuta tema muljetavaldav töö filmides “Adventureland”, “The Clouds of Sils Maria”, ja “Certain Women”. Stewart ise ei paista sellest liialt hoolivat ja loodetavasti suudab ka publik maha rahuneda.

Foto: Scanpix

Gwyneth Paltrow

Elustiiliblogi ja ilubränd Goop on teinud temast Hollywoodi naljanumbri. Kriitika tema filmikarjääri suhtes on mõistetav, ent palju negatiivset tähelepanu on saanud hoopis tema tervisliku toitumise hullus ja eriline filosoofia. Kuigi Goop on veidi kallis ja liiga peen, siis lihtne lahendus oleks seda mitte osta!

Mis aga Paltrow tegelik kuritegu on? Üritada olla tervislik? Üritada laste pärast hoida oma suhet eksiga võimalikult normaalsena? Tema elustiil pole küll kõigi jaoks, kuid see on tema otsus. See toimib tema ja ta perekonna jaoks ning võib-olla peaks avalikkus talle armu andma.