Algselt kirjutasid kõik väljaanded, et Parsons tahtis Chuck Lorre ja Bill Prady loodud hittseriaalist lahkuda. Kuna näitleja on Sheldon Cooperit kehastanud juba üle kümne aasta, siis pole keeruline mõista, miks on ta valmis edasi liikuma. Sellegipoolest on vaatajad pead murdnud põhjuste üle, mis võisid Parsonsi sellise otsuseni viia.

"Põhjus oli samaaegselt nii keeruline kui ka lihtne, sest lõpuks oli lihtsalt tunne, et käes on aeg. See kõnetab mitmeid asju, mitte ükski neist halb. Polnud negatiivset põhjust "Suure paugu teooria" tegemine lõpetada. Tundsin, et meil on olnud võimalus seda teha juba nii mitu aastat ja midagi pole enam lauale jäänud," seletas Parsons väljaandele EW. "Arvan, et isiklikul tasandil tundus mulle, et selleks on mu elus õige aeg. Ma ei tea, mida ma järgmisena teen. Pole midagi kindlat, mille poole ma sihin. Olen nüüd kindlalt keskeas."

Mees nendib, et ees ootab väga emotsionaalne tee: "Kuigi ma olen sellega leppinud, saab see lõpp saab olema väga, väga kurb. Inimesed on ka valmis kooli lõpetama, kuid aktustel valatakse tihti pisaraid. On raske öelda head aega inimestele, kellega sa oled nii kaua koos töötanud."

Möödunud aastal teatati, et "Suure paugu teooria" 12. hooaeg saab olema viimane, põhjuseks Jim Parsonsi otsus teha lõpparve. Parsonsi karakter on olnud seriaali edu üks tähtsamaid koostisosi ja talle pakuti kahe järgmise hooaja eest lausa 50 miljonit, kuid näitleja loobus suurest palgapäevast. Küll aga teenivad kõik staarid, kuhu kuuluvad ka Johnny Galecki, Kaley Cuoco, Simon Helberg, Kunal Nayyar, Melissa Rauch ja Mayim Bialik, viimase hooaja iga episoodi eest tervelt miljon dollarit.

Sheldon Cooperi ja tema sõprade tegemised on eetris olnud juba alates 2007. aastast ja tegemist on jätkuvalt ühe menukaima telesarjaga. Hetkel pole sarja tegijad veel finaaliks täpset plaani kirja pannud ning keegi ei tea, millise pauguga see teleprojekt läbi saab.