Nominendid kuulutatakse välja küll alles 22. jaanuaril, kuid paljude meelest napsab 37-aastane Malek parima meespeaosatäitja Oscari, vahendab Unilad. Ka kihlveokontorite ennustustabelites võttis pärast Kuldgloobuste õhtut favoriidipositsiooni Malek. Tema kannul on Dick Cheney'd kehastanud Christian Bale ja “Täht on sündinud” lavastanud täht Bradley Cooper.

Kuldgloobuste võitjate põhjal saab tavaliselt teha päris hästi järeldusi, kes hakkavad domineerima Oscarite jagamisel. Näiteks alates 2013. aastast on parima draamanäitleja Kuldgloobuse võitnud mehed pälvinud ka parima meespeaosatäitja Oscar ehk Maleki šansid on üpris head.

Samuti on fakt, et Ameerika Filmikunsti ja -teaduste Akadeemia armastab eluloofilme ja eriti veel neid, milles peaosatäitja on läbinud tohutu muutuse. Kasvõi eelmisel aastal sai Gary Oldman ihaldatud kujukese Winston Churchilli kehastamise eest. Ja auhinnatud on saanud ka Colin Firth kuningas George VI rolli eest “Kuninga kõnes”, “Kõiksuse teoorias” Stephen Hawkingut mänginud Eddie Redmayne, filmis “Milk” geiaktivist Harvey Milki kehastanud Sean Penn ja Daniel Day-Lewis peaosa eest “Lincolnis”. Nagu näha, on tegemist selge mustriga.

Ajaloo üht parimat lauljat kehastanud Malek täidab kahtlemata kõik lahtrid. Näitleja lasi Mercury mängimiseks ju lausa neli hammast juurde panna, võttis range dieedi abil kaalust alla ja siis jällegi juurde, et kehastada muusikut tema elu erinevates etappides.

Ameerika 46. asepresidendi kehastamiseks samuti drastilise muutuse läbinud Christian Bale saab ilmselt nominatsiooni, kuid kuna tema Dick Cheney oli pigem pahalane ja Mercury kangelane, siis kindlat võitu seal oodata pole — Akadeemia on üldiselt heade meeste poolt. Võib arvata, et nomineeritud saab ka Bradley Cooper, kuid ilmselt saab tema meisterlik “Täht on sündinud” tunnustatud hoopis teistes kategooriates.

Järjekorras 91. Oscarite jagamine leiab aset 24. veebruaril 2019, nominendid tehakse teatavaks 22. jaanuaril.