"There Will Be Blood" võtted segasid filmi "No Country for Old Men" omi

2007. aasta kahe ikoonilise pseudovesterni võtted leidsid aset Texases asuvas Marfa linnas ja umbes samal ajal, mistõttu tuli ette mõningaid probleeme. Kui filmi "There Will Be Blood" pürotehnilised katsetused tekitasid suure suitsupilve, jäi see ka teise linateose võtetel kaadrisse. Joel ja Ethan Coen pidid filmimise katkestama ja ootama, et suitsupilv hajuks.

Foto: Scanpix

"Pyscho" oli esimene USA film, kus näidati vee peale tõmbamist

Toona polnud sobilik suurel ekraanil näidata, kuidas tualettruumis vett peale tõmmatakse. Alfred Hitchcock nägi siin aga võimalust oma niigi šokeerivat linateost veel šokeerivamaks muuta ning näitas, kuidas üks oluline paberitükk ei lähe veega vetsupotist alla. Raamatus oli vihjeks vannitoast leitud kõrvarõngas, kuid Hitchcock vahetas selle paberitüki vastu välja.

Foto: Scanpix

"Toy Story 2" kustutati peaaegu ära

Kõvaketas, millel filmi hoiti, kustutas 90 protsenti Pixari meeskonna tööst. Esialgu plaaniti ruttu materjal andmevarunduse abil taastada ja kaduma oleks läinud ainult poole päeva jagu tööd. Süsteem aga põrus ja Pixaril polnud enda serverites ühtegi "Toy Story 2" koopiat. Õnneks siiski filmi tehnilisel produtsendil oli koopia, mille kallal ta kodus nokitses, ja suurem osa filmist sai taastatud.

Foto: Scanpix

Rottidest said pärast "Ratatouille" ilmumist populaarsed lemmikloomad

Lapsed üle kogu maailma hakkasid 2007. aasta hittfilmi pärast endale lemmikloomaks rotti soovima. Ühe poeketi rottide müük näiteks kasvas pärast filmi ilmumist lausa viiskümmend protsenti.

Foto: Kaader filmist

"Pulp Fictionis" nähtud rahakott oli Quentin Tarantino oma

Julesi rahakott kirjaga bad motherfucker oli tegelikult režissöör Quentin Tarantino oma. Tarantino hankis selle endale 1971. aasta filmi "Shaft" viite tõttu. Juhuslikul kombel kehastas Samuel L. Jackson hiljem Shafti filmi uusversioonis.

Foto: Kaader filmist

Paul Schrader kirjutas filmi "Taxi Driver" kahe nädalaga

"Ööbisin endise pruudi juures ja lihtsalt kirjutasin. Esimene mustand oli umbes 60 lehekülje pikkune ja alustasin otsemaid järgmise kirjutamist, mille peale kulus vähem kui kaks nädalat," paljastas Schrader väljaandele The Hollywood Reporter.

Foto: Kaader filmist

Filmis "Up" oli ikka väga palju õhupalle

"Terve varikatus on täidetud õhupallidega. Me ei simuleerinud välist kesta," seletas kunstnik Jon Reisch. Animaatorid pidid looma iga õhupalli eraldi ja kokku sai neid väga spetsiifiline number: 10 297.

Foto: Kaader filmist

Toto teenis rohkem raha kui Munchkinid

Filmis "Võlur Oz" Dorothy lemmikut mänginud koernäitleja teenis oma pingutuste eest 125 dollarit nädalas, kuid Munchkineid kehastanud näitlejatele maksti vaid 50 dollarit nädalas.

Foto: Scanpix

"American Psycho" oli inspireeritud Tom Cruise'ist

Näitleja Christian Bale seletas, et ammutas rolli jaoks inspiratsiooni intervjuust, mille Tom Cruise David Lettermani jutusaates andis. Režissöör Mary Harroni sõnul oli Bale'i lummanud staari väga intensiivne sõbralikkus ja tühi pilk.

Foto: Scanpix

Chewbacca oli inspireeritud George Lucase koerast

Star Warsi looja autos olevat kõrvalistmel alati istunud tema suur Alaska malamuut, kes oli Lucase kirjelduse kohaselt "suurem kui inimene ja väga pika karvaga". Sügav kiindumus looma vastu andiski talle idee luua Han Solo ja Chewbacca vaheline side.

Foto: Scanpix

Bill Murray'st oleks võinud saada Batman

Lisaks Kevin Costnerile, Pierce Brosnanile ja Mel Gibsonile kaaluti 1989. aasta Batmani filmi ikoonilisse rolli ka Bill Murray't. Kui projektiga liitus aga režissöör Tim Burton, läks roll hoopis Michael Keatonile.