“American Beauty” (1999)
Vanusevahe: 20 aastat

Kevin Spacey tegelaskuju Lester Burnham on tüüpiline keskeakriisis vaevlev Ameerika isa, kes fantaseerib oma tütre veetlevast klassikaaslasest Angelast, keda kehastab Mena Suvari. Tüdruk valab muidugi ka õli tulle ja kogu lugu kulmineerub ühe väga kohmetu seksisteeniga.

Foto: Youtube kuvatõmmis

“Lolita” (1962)
Vanusevahe: 37 aastat

Stanley Kubrick võttis 60ndate alguses ette Vladimir Nabokovi kuulsa romaani "Lolita", mille siivutu 12-aastane peategelane alustab pärast ema surma skandaalset suhet oma kasuisaga. Filmis oli Sue Lyoni kehastatud Lolita küll paar aastat vanem, ent asjaolu, et ka näitleja ise oli toona kõigest 14-aastane, tekitas ohtralt kõmu.

Foto: Youtube kuvatõmmis

“Poison Ivy” (1992)
Vanusevahe: 42 aastat

Uue generatsiooni “Lolitas” ehk “Poison Ivy's” mängib Drew Barrymore keskkooliealist neiut, kellel on väga riivatu mõttemaailm. Barrymore'i tegelane võrgutab oma sõbra isa (Tom Skerritt) ja hävitab perekonna, kes ta oma katuse alla elama võttis.

Foto: Youtube kuvatõmmis

“Harold and Maude” (1971)
Vanusevahe: 52 aastat

Ruth Gordon ja Bud Cort on selle nimekirja kõige suurema vanusevahega paar. Cort oli kummalist armulugu filmides 22-aastane, Gordon aga 74.

Foto: Youtube kuvatõmmis

"Léon: The Professional" (1994)
Vanusevahe: 33 aastat

Pärast Mathilda pere surma võtab Léon naise oma hoole alla ning asub teda mõrvariks koolitama. Lisaks süngele koolitusele teeb suhte veel õõvastavamaks nende vahel tärkav armuleek. Ameerika Ühendriikide publiku jaoks monteeriti film ümber, ent prantslaste originaalversioonis pannakse romantikale rohkem rõhku.

Foto: Youtube kuvatõmmis

"Love in the Afternoon" (1957)
Vanusevahe: 28 aastat

Audrey Hepburn oli oma ikoonilisest ekraanipartnerist pea kolmkümmend aastat noorem, kehastades kooliõpilast, kes kuuleb kogemata pealt mõrvaplaani, otsustab Gary Cooperi poolt mängitud ärimagnaati hoiatada, misjärel nad armuvad teineteisesse.

Foto: Youtube kuvatõmmis

"Manhattan" (1979)
Vanusevahe: 26 aastat

Woody Alleni tegelaskuju Isaac on suhtes 17-aastase õpilase Tracyga (Mariel Hemingway), kuigi teab, et sellel suhtel pole tulevikku. Alleni jaoks jäljendas kunst siinkohal ka elu — 90ndatel lahvatas suur skandaal, kui mees astus suhtesse oma noore kasutütrega.

Foto: Youtube kuvatõmmis

"The Rum Diary" (2011)
Vanusevahe: 23 aastat

Deppi ekraanipartnerid on alati olnud 25-aastased või nooremad, ent tema suurim vanusevahe oli eksabikaasa Amber Heardiga filmis “The Rum Diary”. Heard oli toona 25 ja Depp 48.

Foto: Youtube kuvatõmmis

"Trooja" (2004)
Vanusevahe: 16 aastat

Igihaljas Brad Pitt on tavaliselt oma kaasnäitlejannadest umbes kümmekond aastat vanem, kuigi tema esimene ekraaniarmastus Geena Davis oli filmis “Thelma ja Louise” hoopis kaheksa vanem. Pitti suurim vanusevahe ekraanipartneriga oli aga filmis “Trooja”, milles tema tegelaskuju Achilleus röövib ja võrgutab noore Brisēís'e — Rose Bryne oli temast 16 aastat noorem.

Foto: Youtube kuvatõmmis

"Notes on a Scandal" (2003)
Vanusevahe: 20 aastat

Cate Blanchetti tegelane Sheba paistab elavat oma unistuste elu — tal on suurepärane abikaasa ja perekond. Ometi ei suuda naine oma 15-aastasele õpilasele (Andrew Simpson) vastu panna.

Foto: Youtube kuvatõmmis

"Little Women" (1994)
Vanusevahe: 21 aastat

Louisa May Alcotti menuromaani 1994. aasta filmiversioonis armub Jo (Winona Ryder) oma professorisse (Gabriel Byrne). Kirjanikuks saamisest unistav noor naine leiab vanemas õpetajas tarkust ja solidaarust ning mees leiab endale noore abikaasa, kellega vanusevahet 21 aastat.

Foto: Youtube kuvatõmmis

“Venus” (2006)
Vanusevahe: 50 aastat

Selle filmi keskmeks on seksuaalsusest laetud sõprus. Tegemist oli Peter O’Toole’i viimase Oscari-nominatsiooniga. Filmis kehastab O'Toole surevat kirjanikku, kellesse süstib uut elu tema sõbra noor nõbu. Venuseks ristitud näitsik naudib samuti vanema härra seltskonda, kuid teatud maalt seab ta sellele siiski piiri.