Jason Reitman kavatseb taas avada ukse maailma, mille tema isa 1984. aastal lõi. “Olen pidanud end “Tondipüüdjate” kõige esimeseks fänniks alates sellest, kui 6-aastaselt esimest korda võtteplatsi külastasin. Tahaksin teha nüüd teistele minuga sarnastele fännidele nauditava filmi,” paljastab režissöör ja rõhutab, et tegu pole mitte uusversiooni, vaid järjega. Reitman pole filmimaailmas sugugi tundmatu tegija, ta on filmide “Up in the Air” ja “Juno” eest Oscarile nomineeritud ning andis mullu välja kaks filmi “Tully” ja “The Front Runner”. Ta kasvas üles jumaldades oma isa hittkomöödiaid “Stripes”, “Twins” ja “Dave”.

Sony Pictures plaanib filmi väljastada 2020. aasta suvel, mistarvis alustatakse võtetega juba mõne kuu pärast. Hetkel on täpsemate detailide jaoks liiga vara ning uute karakterite kohta info puudub. Pole ka teada, kas 1984.aastal kõige esimeste tondipüüdjatena säranud Dan Aykroyd, Ernie Hudson või Bill Murray naasevad oma kuulsatesse rollidesse. Kahjuks suri Harold Ramis 2014.aastal.

Lisainfoks on Reitmani sõnul alles liiga vara. “Ma soovin filmi lahti pakkida nagu kingitust. Meil on plaanis mitmeid imelisi üllatusi ja uusi tegelasi, kellega publik saab tutvuda,” lubab režissöör, olles enda sõnul “Tondipüüdjatest” vaimustunud sama palju kui iga teine 80ndate laps. “Armastan selle filmi juures kõike. Ikonograafiat. Muusikat. Tooni,” loetleb ta.

Kinodes põrunud uusversioon “Tondipüüdjatest” linastus 2016.aastal ning selle lavastas Paul Feig. Võib-olla oli ebaedu põhjuseks see, et originaalversioonist liialt kaugeneti — meeste asemel asus paranormaalseid nähtusi püüdma kirev naiskond, keda kehastasid Kate McKinnon, Leslie Jones, Kristen Wiig ja Melissa McCarthy. Nende lugu alustati nullist ja ühtegi lüli algsete filmidega polnud. “Tunnen Pauli ja tema töö vastu suurt austust ning tahaksin hea meelega näha temalt rohkem lugusid. See film järgib aga originaalfilmi trajektoori,” jääb Reitman oma hinnangus uusversioonile neutraalseks.

"Tondipüüdjate" järje produtsendiks saab olema Ivan Reitman, kelle sõnul on tegemist tõrviku üle andmisega. “See oli otsus, mille mu poeg ise pidi tegema. Jason nägi palju vaeva, et olla iseseisev ja välja kujunes suurepärane karjäär. Olin üpris üllatunud, kui ta tuli ühel päeval minu juurde ja ütles: “Tean, et olen kümme aastat öelnud, et olen viimane inimene, kes peaks “Tondipüüdjate” filmi tegema, aga mul on üks idee.” Hakkasin lõpuks sõna otseses mõttes nutma, see oli nii emotsionaalne ja vaimukas," meenutab Reitman seenior.

Sonyl on plaanis ka animeeritud “Tondipüüdjate” film, kuid selle kallal töötab teine meeskond ja see ilmub alles pärast täispikka mängufilmi.