2014. aastal ilmunud esimene "LEGO film" ja selle soundtrack olid kõigi üllatuseks Hollywoodis äärmiselt edukad ning filmis kõlanud "Everything is Awesome" oli nomineeritud isegi parima laulu Oscarile. Ilmselt oodatakse samasugust viraalsust ka vastavaldatud üllitiselt, sest vähemalt filmi osatäitjad ise ennustavad sellele tõelist menu.

Esimese linateose režissöörid Phil Lord ja Christopher Miller enam järje jaoks ei naasnud. Mehed olid pärast "LEGO filmi" ja komöödia "22 Jump Street" lavastamist hõivatud "Solo: Tähesõdade loo" režiiga (kuni nad vallandati ja Ron Howardiga asendati). Lord ja Miller ei istunud aga käed rüpes ja produtseerisid mitmed animatsioone, mille hulgas on ka möödunud kuul linastunud "Ämblikmees: Uus universum".

"LEGO film 2" lavastajateks on hoopis Mike Mitchell ja Trisha Gum, kuid originaaltandem neid päris hätta ei jätnud ning abi pakuti nii stsenaristide kui ka produtsentidena. Tegelastele annavad hääled Chris Pratt, Elizabeth Banks, Will Arnett, Charlie Day, Tiffany Haddish, Nick Offerman, Alison Brie ja Stephanie Beatriz, kuigi Eesti kinodes saab enamjaolt kuulda siiski kohalike näitlejate hääletööd.