Õhtulehe kommentaariumit filtreerib automaatne robot, mis kõik kommentaarid automaatselt ära hindab. Selle statistikast selguvad teemad, mis Eesti inimesi kõige rohkem viimastel kuudel agiteerinud on. "EKRE", "Tarand", ja "Sots" on kõige populaarsemad sõnad netikommentaarides.

Rõvedusega loobitakse kõiki, kellel avalikkusega midagi pistmist on. Muusik Mihkel Raud soovitab kommentaariumist lihtsalt eemale hoida. "Ma lihtsalt ei näe põhjust, miks inimesed tahavad sinna minna."

Getter Jaani tõdes, et soovib mõnikord teada saada, kas asjad on paremaks läinud, kuid kahjuks seda öelda ei saa.

Teleprodutsent Triin Luhats sõnas, et tema loeb kõiki enda produtseeritud saadetega ja seal osalevate inimestega seotud kommentaare.

"Kui eelmisel päeval on ilmunud mingisugune artikkel ja nendes kommentaarides on ühte või teist saates osalejat väga alusetult maha tehtud, siis kui ta on seda lugenud, see läheb hinge, ja neil ei ole väga tuju järgmine päev võttele tulla. See läheb hinge täisjõus meestele, ka artistidele, kes on juba kümme aastat laval olnud," tunnistab Luhats.

"Pidevalt käivad need kommentaarid, et miks ma endale tisse ikka ei pane, et keha pole proportsioonis," rääkis laulja Kethi Uibomägi ja tõdes, et sõim internetis on talle kohati väga raskelt mõjunud.

"Ma olin päev varem lugenud, et kui halb ja nõme ja saamatu ma olen, et küsimusi küsida ei oska. Mul tuli kaamera ees paanika, ei saanud sõnagi suust. Inimesed ei saa aga aru, kui see ei käi nende enda kohta," ütles teleajakirjanik Keili Sükijainen.

"Mingi vanem mees hakkas ütlema, et mine tagasi sinna Aafrikasse, kuskohast sa tulid, me ei taha sind siia, sa oled rõve neeger," meentuas Sissi Benita kohtumist vanema härrasmehega bussipeatuses.

"Kusagil mingil hetkel oleme ületanud selle piiri, mille Eero Epner nimetas kunagi kurjuse normaliseerumiseks," tõdes Tartu Risti koguduse õpetaja Annika Laats.

"Küsimus on selles, kuidas seda ahelat peatada. Et inimene võtaks vastutuse ja tegeleks enda eluga. See on hästi kurb, et me seda piiri nihutame. Asjad, mida varem ei kõlvanud teha, mida isegi häbeneti, kui sa kellestki midagi sellist rääkisid ja see välja tuli, need on muutunud aktsepteeritavaks," lisas Laats.

Saate lõpuks kutsus loo autor Eeva Esse vastama vihakommentaaridele internetist lihtsalt sõnaga #äravihka või #vihkaüksi!