Mullu loeti Elisa lugemisäpis raamatuid ja ajakirju kokku 2845 päeva, 17 tunni ja 11 minuti jagu. Statistika näitab, et eestlaste menukamad lugemispäevad on kolmapäevad ja nädalavahetused. Argipäeviti loetakse raamatuid ja ajakirju lühemalt ja nädalavahetustel pikemalt.

„Elisa Raamatu lugejate profiil erineb mitmeti tavalugejate omast. Äpis katsetatakse erinevaid žanreid oluliselt julgemini kui raamatuid raamaturiiulile ostes ning loetakse lühemate sööstudena väga erinevates asukohtades,“ märkis Elisa uute teenuste valdkonna juht Kertu Kriisk. „Sellele aitab kindlasti kaasa teenusmudel, kus ühe kuutasu sees saab kasutaja lugeda, tutvuda või pelgalt sirvida nii palju raamatuid kui soovib.“

Aastal 20018 jõudsid loetuimate raamatute sekka mitmed Elisa Raamatus eksklusiivselt ilmunud menukid nagu G. Hendricksi ja S. Pekkaneni põnevik „Naine meie vahel“ või Anders de La Motte „Suve lõpp“. Lisaks näeb TOPis sarnaselt raamatupoodidega 2018. aastal palju kõneainet tekitanud Kaija Kanepi elulugu ning Peeter Võsa „Kadunud Eesti. „Politseikroonika“ lugu“. Elisa Raamatu lugejad on lisaks põnevikele, eluloojutustustele ja krimiromaanidele leidnud ka rahvusvahelisi bestsellereid, mis on tänaseks juba kuldseks klassikaks tituleeritud – näiteks S. Covey „Väga efektiivse inimese 7 harjumust. Tagasipöördumine karakteri eetika juure“.

Kasvutrendi näitas laste- ja noortekirjanduse kategooriasse kuuluvate teoste lugemus. Mullu ulatus nende osakaal Elisa Raamatu lugemistest juba 9%-ni.

Lugemisäpis on vägagi menukad ka ajakirjad, mida sirvivad pooled Elisa Raamatu aktiivsetest lugejatest. Ajakirjadele lugemisele pühendatakse keskmiselt 8 minutit ning raamatutele keskmiselt 27 minutit. Iselugejat ehk robotit, kes raamatusisu ette loeb kasutab igapäevaselt kasutajaskonnast kolmandik.

Elisa Raamatu 2018. aasta enimloetud raamatud

1. Orgasmiraamat. Mihkel Oja
2. Naine meie vahel. Greer Hendricks, Sarah Pekkanen
3. Suve lõpp. Anders de La Motte
4. Ma lasen sul minna. Clare Mackintosh
5. Reketiga tüdruk. Kaia Kanepi teekond Ameerika mägedel. Helen Sulg, Kalle Muuli
6. Väga efektiivse inimese 7 harjumust. Tagasipöördumine karakteri eetika juurde. Stephen R. Covey
7. Mustad valed. Alessandra Torre
8. Idioodid minu ümber. Thomas Erikson
9. Kadunud Eesti. „Politseikroonika“ lugu. Peeter Võsa
10. Kriidimees. C. J. Tudor

Elisa Raamatu 2018. aastal enimloetud ajakirjad

Kroonika
Naisteleht
Pere ja Kodu
Anne & Stiil
Eesti Naine
Tervis Pluss
Kodukiri
Oma Maitse
Kalale!