Guerrero andis pärast teisipäeval välja kuulutatud "Roma" Oscari nominatsioone intervjuu Mehhiko väljaandele El Sol De Acapulco ning tunnistas, et on üritanud korduvalt filmiga seotud Ameerika pressisündmustest osa võtta, kuid talle pole selleks viisat antud. Oscarite gala toimub juba järgmisel kuul ja Guerrero kardab, et ka selle tseremoonia peab ta vahele jätma.

Jorge Antonio Guerrero üritas esimest korda Ameerika viisat saada 2018. aasta alguses, kui film polnud Veneetsia filmifestivalil veel linastunudki. Näitleja soovis riiki külastada vaid turistina, kuid tal ei lubatud Ameerikasse siseneda. Järgmisena hakkas ta viisat taotlema sügisel, kui "Roma" asus kriitikute massilist kiitust pälvima, ent taaskord edutult ja nii jäid tal vahele ka Kuldgloobused, kus film pärjati parima režissööri ja parima võõrkeelse filmi tiitlitega.

Guerrero sõnul pidasid Mexico Citys asuva USA saatkonna ametnikud teda esimeste katsete ajal Ameerikasse õnne otsima minevaks tööliseks, mitte näitlejaks. Oscarite gala toimub pühapäeval, 24. veeburaril ja Guerrerol on jäänud veel täpselt kuu aega, et endale viisa saada.