26-aastane Anita Smirnova on sündinud ja kasvanud Eestis: Anita ema on korealanna ja isa venelane. “Ringvaates” rõhutab Anita aga seda, et Hiina meediale antud intervjuudes mainib ta alati oma Eesti päritolu. Seepeale ikka uuritakse, kus Eesti asub ja Anita pakub lahkelt seletusi.

Hiinasse sattus Anita 19-aastaselt, kui ta suundus Shanghaisse õppima mandariini keelt ja turundust. Anita elas koos moedisainerist Läti sõbraga, tänu kellele sattus naine reklaamidesse. Sealt kutsuti teda seriaali rolliproovi ja nii sai kogu lugu alguse.

Anita on näitlejannana teinud viimaste aastatega osalenud 15 projektis ja sinna hulka ei kuulu reklaamklipid. Näitlejanna esimese suurem roll oli sarjas “True Color of Beauty” (2016). Anita peab oma läbimurdeks aga seriaali “Madhouse”, mida vaatas 300 miljonit inimest. Lisaks on Anita mänginud kolmes filmis, millest viimane oli märulipõnevik “Ganran”.

Anita on soovinud filminäitlejaks saamisest väiksest saati, ent ta ei julgenud nii suurelt unistada. Kuigi Anita on Hiinas tuntud näitlejanna, siis on superstaar ta veel pole ja turvamehed teda ei ümbritse.

Anu Välba uuris ka Anita sissetulekute kohta. Selle peale vastas noor näitlejanna, et miljonär ta pole, kuid tal on kõik vajalik olemas. Anita ei pea enda sõnul oluliseks osta uhket korterit, sest kuigi ta baseerub enda sõnul Pekingis, siis päriselt veedab ta seal aastas kokku umbes kolm-neli kuud.

Filmilehekülg IMDB andmetel on hetkel postproduktsioonid kolm teleseriaali, milles mängib ka Anita Smirnova. Järgmise töö osas ei oska Anita aga midagi öelda. Naise sõnul võib kõne tulla iga hetk, sest nii on Hiinas kombes. Öeldakse, et ole homme kohal. Seetõttu peab telefon olema alati olemas.