Viimsi elanike seas levib suust suhu just selline lugu, mis ühtesid paneb käega rehmama – mõisa köis las lohiseb! –, teisi aga pahaselt pead vangutama. Kroonika otsustas Harjumaa jõukaima valla vanema kabinetile ise pilgu peale heita. Selgub, et kabineti remondile kulus maksumaksja raha veidi enam kui 25 000 eurot! Otsustage ise, kas teie näiteks oma korteri ülesvuntsimiseks kulutaksite nii palju eurosid…

Suviti viska või leili!

Siim Kallase (70) kabinet koos väikese eesruumiga, kus töötab tema abiline, on kokku 35 ruutmeetri suurune. Muide, enne Kallase saamist vallavanemaks polnudki vallavanemal isiklikku assistenti.

"Ma ei tea, kuidas varem sai vallavanem abiliseta hakkama," naerab Kallas. "Tööd on vaja korraldada. Asutuse juhataja ajaplaan on selline, et kogu aeg on vaja kohtumisi kokku leppida, plaane ümber teha jne. See on suur töö ja ükski juht ei saa ilma abiliseta hakkama. Ma olen olnud tippjuht ligi 37 aastat ja kui küsitakse, mis on juhi töös kõige tähtsam, siis ma ütlen – aja juhtimine."

Viimsi vallamaja hoone on ehitatud aastatel 1975–1980 ning seda on aastate jooksul järk-järgult, vastavalt vajadustele ja võimalustele remonditud ja loodud juurde uusi tööruume. Vana kabinet ei vastanud enam nõuetele, töötajate sõnul oli siin ka suureks probleemiks ventilatsiooni puudumine: kuumadel suvepäevadel polnud ruumis võimalik viibida ning isegi kokkulepitud kohtumisi tuli ära jätta.

Kabineti eesruumis on abilise töölaud, kaks tooli ja sahtlitega väike kapp ratastel, seinal suur Viimsi valla kaart. Kabinetti sisenedes püüab pilku suuremat sorti töölaud, mille taga seisab peaaegu seinast seina ulatuv kummut. Uksest paremale jääb sopikene, kus on neli pehmet tugitooli ja nende keskel kaks väikest kolmnurkset diivanilauda – ühel neist kükitab päkapikk. Seinal ripub veel üks Viimsi valla kaart. Uksest vasakule akna alla jääb ümmargune valge laud, millel kabineti ainuke potilill. Kallase sõnul on see tema tööruumi kõige tähtsam koht, kus ta peab koosolekuid: "Ümmarguse laua taga on väga hea istuda. Kui ma olin rahandusminister, oli meil seal hoones, mis nüüd on lammutatud, suur ümmargune laud."