2019. aasta festivali korraldamisel oleme seadnud eesmärgiks pöörata tähelepanu eluilu pakkuvatele igapäevatoimetustele, mis aitavad mõelda ja saada kastist välja. Kutsume publiku filmifestivalile, mõtlemaks, missugusest kastist nemad väljapoole tahavad. Et näha suuremat pilti, kogeda teistsugust lähenemist, leida uusi emotsioone. Kaste on tohutupalju ja mõõtmatul hulgal, kuid julgus püüda ühest vabaneda on võidukäikude võidukäik.

Festivali nädalat alustame juba 4. veebruaril, esimese eelseansiga, kuid suurejooneline finaalüritus toimub 9. veebruari õhtul kell 18.00 ning kestab ligikaudu kolm tundi. Finaalõhtu piletid on müügil Piletilevis. Neil, kes Rakveresse kohale tulla ei saa või jäävad piletist ilma, ei tasu kurvastada, sest sarnaselt eelmiste aastatega on finaali võimalik nautida otseülekande vahendusel.

Finaali alustame avasõuga, millega proovime näidata, mis kastist meie välja tahame, ning usume, et läbi meie püüdluse on ka vaatajal võimalik ka enda sisemiste kastideni jõuda. Ülejäänud õhtu on jagatud kaheks: eelžürii otsuse põhjal tulevad näitamisele viis parimat õpilaskategooria ja viis tudengikategooria lühifilmi. Noorte talentide autasustamine toimub terve õhtu vältel ehk mõlema ploki lõpus.

Kategooriate vahel on paus, mille ajal saavad festivali külastajad nautida noort instrumentaalse muusika produtsenti Jasperinot. Ka otseülekande vaatajal on võimalus festivali melust osa saada, sest ka sel aastal intervjueerime pausi ajal külastajaid, filmitegijaid ning meeskonnaliikmeid. Otseülekande jälgija ei jää ilma ühestki filmist, vaheklipist ega intervjuust ning saab olla osa festivalist kasvõi teisel pool maailma.

Ülekanne algab kell 17:50.