“Me lootsime, et filmist saab rahva poolt armastatud linateos, kuid tõusta aasta vaadatuimaks filmiks on kogu meeskonnale suur au, “ sõnasid filmi produtsendid Maie Rosmann-Lill ja Maario Masing.

Möödunud reedel tunnustati Kultuurkapitali pidulikul auhinnagaalal "Eia jõulud Tondikakul" filmi ka kolme aastapreemiaga. Filmi peaosatäitja Paula Rits tunnistati parimaks naisnäitlejaks, Sten Šeripov aasta filmiheliloojaks ning režissöör Anu Aun pälvis eriauhinna sooja ja südamliku filmi eest.

"Eia filmil on oluline sõnum ja mul on hea meel, et see jõudis nii paljudeni. Ma loodan, et Eestis tehakse ka tulevikus selliseid koguperefilme, " kommenteeris parima naisnäitleja preemia pälvinud Paula Rits.

Filmi peaosades astuvad üles enam kui kolme tuhande kandidaadi seast välja valitud 11-aastane Paula Rits ja 13-aastane Siim Oskar Ots. Lisaks lastele teevad filmis kaasa armastatud näitlejad Jaan Rekkor, vennad Märt Pius ja Priit Pius, Juhan Ulfsak, Tambet Tuisk, Mirtel Pohla, Priit Võigemast, Anne Reemann, Tõnu Oja, Meelis Rämmeld, Maria Annus, Robert Annus ja teised. Oma näitlejadebüüdi teeb lauljanna Liis Lemsalu.

Filmi režissöör ja stsenarist on Anu Aun, produtsendid Maie Rosmann-Lill ja Maario Masing, operaator Heiko Sikka, loodusoperaator Ants Tammik, kunstnik Matis Mäesalu, kostüümikunstnik Eve Gutmann-Valme, helilooja Sten Sheripov, helirežissöör Horret Kuus ja monteerija Margo Siimon. „Eia jõulud Tondikakul“ tootjateks on Luxfilm ja Kinosaurus Film. Filmi levitab kodumaal Estonian Theatrical Distribution OÜ ehk Hea Film.

Filmi valmimist toetasid EV100, Eesti Filmi Instituut, Eesti Kultuurkapital ja Euroopa Liidu programm Creative Europe.