"Seitsmesed" tõid välja, et uurimise käigus avastati palju ootamatut ja kaasus puudutas rohkemaid inimesi kui vaid uudistes mainitud nimesid. Olenemata sellest karitusi ei tule: "Jõudsime järeldusele, et ühtegi süüteo või kuriteo tunnustega tegu siin toime pandud ei ole ja menetlus lõpetati," kommenteeris prokurör Saskia Kask.

Oli ka juhtumeid, kus kupeldajaid oleks saanud karistada, kuid seal tuli mängu järgmine komistuskivi. Nimelt on kupeldamine Eesti seaduste järgi 2. astme kuritegu ja aegub viie aastaga. Kask tõdes, et see on ka põhjus, miks karistusi ei määratud: ""Kuriteo tunnustega juhtumid, mis me leidsime olid nii aastate tagused, et oleksid tänaseks aegunud."

Seadusauguks võib ka pidada seda, et kui keegi viid kokku mehe, kes maksab seksi eest, ja oma sõbranna, kuid ise selle eest raha ei saa, siis seadusesilmis pole sa midagi valesti teinud.

Uurimise käigus kuulati üle 18-28aastased naisterahvad. Kase arvates võib antud juhtumiga võiduks pidada juba seda, et debatt sellel teemal ühiskonnas alanud: "Ma arvan, et modellindust on see debatt kindlasti puhastanud."

PPA uurija Ardo Ranne: "Õppetunni said need, kes kutsusid oma sõbranna kuhugile kaasa, said õppetunni ka tarbijaliini teises otsas olnud kliendid."

Kask leiab, et ka ilma karistuseta on selline juhtum väga hea õppetund: "On tänuväärne, et teema on jõudnud avalikkuse ette, kuigi siin mingit karistust ei järgne. Noortel naistel, kes võibolla täna selliste valikute ees seisavad, neil on võimalik teha targemaid otsuseid"