1. Jennifer Lopezi julge kleit


Lauljanna Jennifer Lopez ilmus 2000. aastal Grammyde galale siidšifoonist Versace kleidiga, mis ei varjanud kaunitari figuuri just eriti palju.

2. Milli Vanilli auhind võeti ära

Duo Milli Vanilli võitis 1990. aastal parima uue artisti auhinna oma lauluga "Girl You Know It's True". Kaheksa kuud hiljem selgus, et nad vaid maigutasid suud professionaalsete lauljate lugudele. See viis nad ajalukku kui esimesed artistid üldse, kellelt Grammyd tagasi võeti.

3. Eminem ja Elton Johni esinemine

2001. aastal sai räppar Eminem kõvasti kriitikat oma albumis olevate homofoobsete sõnade pärast. Kui tehti teatavaks, et räppar esineb ka Grammyde auhinnagalal, hakati selle vastu protesteerima. Eminem üllatas oma kriitikuid ja esitas oma singli "Stan" koos Elton Johniga.

4. Justin Timberlake'i piinlik vabandus

Justin Timberlake ja Janet Jacksoni esinemisel Super Bowlil juhtus väike intsident, mille käigus Justin Timberlake paljastas lauljanna rinna. Et mees saaks 2004. aasta Grammydel osaleda, pidi ta vabandama. Parima pop-esinemise auhinna saanud Timberlake esitas oma vabanduse tänukõnes. Kuigi jutt tekitas veidi piinlikkust, oli näha, et laulja võttis seda tõsiselt.

5. Taylor Swift laulis mööda

2010. aasta galal kutsus Stevie Nicks Swifti endaga esitama lugu "Rhiannon", mille käigus lauljanna laulis päris kuuldavalt mööda. Õnneks suutsid staarid õhtuga rahulikult edasi minna.

6. Whitney Houstoni ootamatu surm


Lauljanna Whitney Houston suri ootamatult oma hotellitoas, vaid päev enne 2012. aasta Grammyde galat. Galaõhtul meenutati aasta jooksul lahkunud muusikuid ja Jennifer Hudson astus lavale improviseeritud esitusega Houstoni loost "I Will Always Love you".

7. Rihanna ja Chris Browni agressiivne tüli

Peale Grammyde eelpidu koju suundunud Brown ja Rihanna läksid autos nii tülli, et mees tungis kaasale kallale. Kõigi üllatuseks järgmine päev paar Grammyde galale ei ilmunud. Põhjus, miks noored galat nautima ei läinud, tuli avalikuks järgmine päev.

8. Adele ja Beyonce nutukõne

2017. aasta Grammydel võttis Adele vastu aasta albumi auhinna. Oma tänukõnes teatas armastatud laulja, et pühendab auhinna Beyoncele ja tema albumile "Lemonade". Adele pisarate peale vastas Beyonce "I love you" ja hakkas ise samuti nutma.

9. Macklemore vabandas oma auhinna pärast

2014. aastal ootasid kõik, et Kendrick Lamar läheb koju nii mõnegi auhinnaga. Selgus, et nii asjad ei ole ja Lamar ei saanud ühtegi auhinda. Ryan Lewis ja Macklemore läksid koju parima uue artistina ja parima räpi albumiga. Selline tulemus ei rahuldanud Macklemore'i ennast ja ta saatis Lamarile vabandava sõnumi "Ma tahtsin, et sa võidaks. Sa oleks pidanud."

10. Ilma püksteta Steve Martin

Koomik ja näitleja Steve Martin tuli 1979. aastal galale ilma püksteta. Keemilisest puhastusest tulnud püksid anti näitlejale laval üle.

Allikad: Cosmopolitan, InStyle.