Need lekkinud pealkirjad olid "The Way of Water", "The Seed Bearer", "The Tulkun Rider" ja "The Quest for Eywa" ehk "Avatar 2", "Avatar 3", "Avatar 4" ja "Avatar 5", mis linastuvad aastatel 2021, 2023, 2025 ja 2027.

Cameron kinnitas, et tegu on tööpealkirjadega ning ühtegi konkreetset otsust pole veel tehtud.

James Cameroni "Avatar" oli 2009. aastal ülemaailmne hitt ning on seda kassaedu suhtes siiani. Varsti selgub, kas filmi järjed hakkavad olema samamoodi edukad. Kaua ei pea enam ootama, sest teine osa linastub juba järgmise aasta detsembris.

"Avatar 2" ja "Avatar 3" võtted on juba lõppenud ning hetkel tegeletakse nende massiivsete ja väga kulukate filmide postproduktsiooniga. James Cameron andis eelmisel aastal ajakirjale Vanity Fair antud intervjuus mõista, et "Avatar 4" ja "Avatar 5" pole veel rohelist tuld saanud, sest esialgu tuleb vaadata, kui palju esimesed kaks kinodes tagasi teenivad. Oma osa mängib siin ka filmistuudio Foxi liitumine Disney aina suuremaks muutuva impeeriumiga.

Me teame, et Cameron plaanib "Avatari" järgede juures katsetada 3D tehnoloogiat, mis ei nõua vaatajatelt 3D prillide kandmist, kuigi seda saab tõenäoliselt rakendada ainult mõnel valitud seansil, sest sellist tehnoloogiamuutust ei saa nii kiiresti ilma suuremate kuludeta maailma kinodes läbi viia.

"Avatari" järgede koondeelarveks oli 2017. aasta seisuga üle ühe miljardi dollari, mis tähendab, et iga filmi eelarveks on natuke üle 250 miljoni dollari.