Printsess Diana ja Sarah Ferguson teadsid üksteist juba ammu enne siniverelistega abiellumist. Nad olid omavahel kaugelt sugulased, suhtlesid nooruspõlves, kuid elu läks mõlemal erinevat rada ja mingil hetkel kontakt kadus. Hiljem said naised taas väga lähedaseks, üllataval kombel oli printsess Diana just see inimene, kes Fergusoni ühele kuninglikule üritusele kutsus ja naise prints Andrew kõrvale istuma pani, vahendab CheatSheet.

Sarah Fergusoni ja prints Andrew pulmad 1986. aastal

Viis aastat pärast prints Charlesi ja printsess Diana suurejoonelist pulma toimusid pea sama võimsad pulmad – igavese liidu sõlmisid Sarah Ferguson ja prints Andrew. 1992. aastal läksid mõlemad naised enda kuninglikest kaasadest lahku, lahutused jõustusid mõlemal neli aastat hiljem. Umbes samal ajal lõpetas Diana Fergusoniga suhtlemise.

Diana ja Charlesi pulm 1981. aastal

Kas nad olid rivaalid?

Kuningliku perekonnaga liitudes oli naiste vahel side, mida vähesed inimesed mõistsid. Hoolimata enda lähedusest olid nad mõlemad väga noored ja tundsid äärmiselt suurt survet, et olla maailma jaoks ideaalsed naised. Diana rääkis enda biograaf Andrew Mortonile, et mõned hertsoginna Sarah’i teod ärritasid teda suuresti.

Kui Fergie hakkas kuningliku perekonnaga aega veetma, siis paistis naine paljudes tegevustes ja spordialades eredamini silma kui printsess Diana. Morton seletas, et kõik see käis Dianale närvidele.

"Fergie vaimustas kõiki perekonnas ta tegi seda veel nii hästi, ma olin tema kõrval kui muda," oli Diana Mortonile rääkinud ja lisas, et kord ütles Charles Dianale, et ta võiks olla sama lõbus kui Fergie.

Kuid üheksakümnendate keskpaigas, kui parasjagu olid mõlemal käsil lahutused oma printsidest, käisid naised taas koos väljas söömas ja lastega puhkustel.

Sarah Fergusoni ja prints Andrew pulmad 1986. aastal

Tegelik põhjus, miks Diana lõpetas sõpruse

1996. aastal lõpetas Diana enda sõpruse Sarah Fergusoniga. Hertsoginna sõnas, et tal ei ole selle otsuse tagamaadest aimugi. Kuid tegelikult on Dianat tundnud inimesed tunnistanud, et printsessile oli vastukarva see, mida Ferguson temast enda autobiograafias kirjutas.

Raamatus pealkirjaga "Minu Lugu" kirjutas Yorki hertsoginna, et printsess Diana andis talle mitu paari kingi, millest ta sai konnasilmad. Diana oli sellest niivõrd solvunud, et lõpetas hertsoginnaga suhtlemise. Diana hukkus traagilises autoõnnetuses 1997. aastal, kaks naist ei jõudnud enam kunagi sõjakirvest maha matta.

"Me olime nagu perekond. Me kaklesime. Ja kõige kurvem asi, me ei olnud Diana surma hetkeks aasta üksteisega rääkinud," paljastas Ferguson.

Fergie võtab sihikule sotsiaalmeediatrollid

Hiljuti kirjutas Ferguson avaliku kirja, milles kutsus inimesi üles üksteisega internetis lahkemalt suhtlema. Kirjas puudutas naine ka enda ja Diana kunagist sõprust.

"Naisi vastandatakse üksteisega eriti tugevalt, samuti võrreldakse omavahel, see kõik tuletab mulle meelde seda, kuidas mind ja Dianat üritati kunagi rivaalidena kujutada, kuid see ei olnud midagi sellist, mida me ise tundunud oleksime," kirjutas Ferguson.