2017. aastaga võrreldes oli see number 8 filmi võrra tõusnud ning 2007. aasta võrreldes lausa 20 filmi võrra. Hetkeseisuga oli 2018. aastal viimase 12 aasta arvestuses kõige rohkem naistegelastega filme.

2018. aasta 100 edukaima filmi seas oli 28, mille peaosas või kõrvalosas olid naisnäitlejad alaesindatud gruppidest. 2017. aastal oli selliseid film 21 ning 2007. aastal 13.

2018. aastal oli mustanahalistel naisnäitlejatel viis filmi, kus nad said kas pea - või kõrvalosa. segarassist pärit naisnäitlejaid võis näha kolmes filmis, Hispaania ja Ladina-Ameerika naisnäitlejad osalesid kahes filmis, Aasia või Aasia-Ameerika päritolu naisnäitlejate hulgas oli ainult üks, kes oli peaosas. Mitmed grupid polnud üldse esindatud nagu näiteks Lähis-Ida ja indiaani päritolu naisnäitlejad.

Naisnäitlejate arv populaarsete filmide pea - ja kõrvalosades küll kasvas, aga võrreldes sellega, et USA ja Kanada kinopublikust moodustavad naised 50%, siis võiks see number oluliselt suurem olla.

100 eelmise aasta edukaima filmi hulgas oli 11 filmi, mille peaosas olid 45-aastased või vanemad naised. 2017. aastal oli selliseid film 5.

Uuringu kohaselt oli seitsmel kõige suuremal USA filmistuudiol vähemalt üks film, mille peaosas oli mitte valge nahavärviga naine. Sony, Lionsgate, Paramount ja Universal paistsid silma rohkem kui ühe filmiga, kus olid peaosades alaesindatud gruppidest pärit näitlejad.

USC Annenberg Inclusion Initiative juhi ja looja Dr. Stacy L. Smithi sõnul näitavad need numbrid selgelt, et filmistuudiod on hakanud rohkem toetama filme, mis peegeldavad reaalset maailma ning suured kassatulud on näidanud, et see on olnud ka kasumlik.

Allikas: Variety