Alicia Keysi teist albumit “The Diary of Alicia Keys” on müüdud üle kolme miljoni. Alates debüütalbumist “Songs in A Minor” läheb tema karjäär tõusujoones. MTV muusikavideo auhindade jagamisel põlvitas ta ees Lenny Kravitz, edastab YahooNews.

Kravitz näitas üles oma imetlust, kui Keys võitis oma esimese kuumehikese R&B videoga “If I Ain’t Got You”. Seejärel kandis Keys ette Stevie Wonderi “Higher Groundi” koos Kravitzi ja Wonderiga.

Kui rokitähed parajasti tema jalge ees ei põlvita, siis pühendab Keys end kirjutamisele. “Ma lausa armastan pliiatsit ja paberit,” ütles 23-aastane laulja ja pianist intervjuus Associated Pressile.

Keys kirjutab iga nädal reisipäevikut ning on avaldanud New York Daily Newsis kolm artiklit. Peatselt on oodata tema reisikirjutisi Aasiast ja külaskäigust Hiina müürile.

Viiekordne Grammy võitja usub, et suudab näha asju läbi tavalise inimese silmade, sest elab ka ise üsna lihtsat elu.

Sügisel ilmub Keysil luuleraamat, järgmisel aastal aga tema päevik “Diary of Alicia Keys”, mida ta on pidanud alates üheksandast eluaastast. “Väga isiklik ja väga hirmutav,” iseloomustas Keys päevikut.

Keys teeb kaasa ka oma esimeses filmis, mis räägib geeniusest pianistist Philippa Schuylerist. Nii nagu Schuyleril on Keysi ema valgenahaline ja isa mustanahaline.