Priit Loog, kes kehastab legendaarset Vargamäe Andrest, tunnistas, et režissöör tegi kõik endast oleneva, et pakkuda talle maksimaalset füüsilist väljakutset. “Tanel päris kindlasti ei lasknud mul mugavalt olla või teha midagi vana rasva pealt, ta oli mul nagu hagijas jala küljes — kui ta midagi tahtis, siis ta pressis ja pressis, kuni lõpuks oma tahtmise sai,” meenutab Loog. “Oli üks stseen, kus jäigi minu jaoks lõpuni saladuseks, mida Tanel tahtis. See oli üks sõnatu stseen kohtumisest Mariga uksel, millest me tegime umbes 25 duublit. Ja ma ei saanudki hakkama sel hetkel,” muigas ta.

Priit Võigemast tunnistas aga, et kuigi ka talle pakkusid pikad ja rasked võttepäevad loodusjõudude meelevallas tõelist väljakutset, siis pääses ta tunduvalt kergemalt kui kolleeg Loog. “Eks sa oled jah seal tont-teab-kuskohas, poolest kerest vees, siis on veel sääsed ja parmud, kas vihm või liiga palav päike, vahet pole, kas suvel või talvel. Aga see kõik käib töö juurde. Minul oli mitu korda nii, et ma sain istuda autosse, et sõita koju, aga Priit jäi veel nädalaks sinna võssa müttama,” naeris Võigemast.

Mõlemad mehed kinnitasid kui ühest suust, et neis endis isiklikult on rohkem Andrese iseloomuomadusi, kuid Võigemast kinnitas, et võtteperioodi jooksul sai talle sümpaatseks ka Oru Pearu vastandlik tegelaskuju. “Ma ise ei ole nii suurte karvaste munadega nagu Pearu. Ta on selline lahtine tüüp ja ma hakkasin isekeskis isegi mõtlema, kas ma tunnen isiklikult üldse mõnd inimest, kelle kohta võiks öelda, et ta on nagu Pearu. Andreseid ma võin leida oma tutvusringkonnas mitmeid, aga ma arvan, et Pearu oli isegi Tammsaarel natuke nagu utreeritud tegelane.”

Üheks keerulisemaks teguriks “Tõe ja õiguse” filmimisel oli tegelaste vananev grimm, mille sooritamiseks kulus lõpufaasis igal hommikul lausa 5 tundi, mis tähendab, et tihipeale tuli mõlemal Priidul grimmitooli istuda kell 4.30 hommikul. Isegi omaenda habet ei tohtinud kasvatada, kuna see oleks seganud tõetruu välimuse kujundamist. Mõlemad põlised linnapoisid said võtete käigus kätt proovida ka erinevatel talutöödel, kuid õppimist tuli tunduvalt rohkem ette Andrese tegelase kehastamisel. “Pearu oli rohkem jah kõrtsis!” naeris Võigemast, mille peale Loog loetles, et õppis külvamist, kaevamist, kündmist ning vankri ja hobusega sõitmist. “Kündmine oli täiesti kohutav!” leidis ta.

Mõlemale näitlejale läheb nende endi sõnul enim korda kolleegide ja lähedaste hinnang tehtud tööle ning Võigemast tunnistas, et ei hooli eriti kriitikute arvamusest. “Olen mõttes valmistunud ka selleks, et saab olema kõiksugust tagasisidet — see teos on väga paljudel siiski peas, igaühel on oma pilk ja nägemus, millised need tegelased ja situatsioonid võiksid olla ja kindlasti jagub ka neid, kes arvavad et asjad pole nii nagu nad olema peaks,” sõnas Loog lõpetuseks.