Poliitikud on seisukohal, et Butšakov ja Lust ei ole poliitiliselt piisavalt pädevad, et sellist saadet läbi viia. Lust sõnab Kroonikale, et temas tekitab selline suhtumine küsimusi: "Misasi see poliitika siis selline on üldse? Kas poliitikast aru saamiseks või sellest rääkimisesk peab olema inimene omandanud politoloogia või filosoofia kraadi? Või on poliitika miski, millest võiks iga inimene aru saada?" Selline suhtumine näitab, justkui oleks poliitika ainult eliidi teema, millest vaid nemad üldse rääkida tohivad. Samas oodatakse valima kõiki. "Demokraatlikus riigis on igal inimesel üks hääl, sõltumata sellest kui tark, kui haritud või kui rikas või vaene ta on. Seetõttu peaks poliitika kõnetama kõiki."

Kaja Kallas ütles eilses intervjuus, et see, mida neile saates toimuvast räägiti, vihjab saate formaadile, mis ei ole piisavalt sisuline. Lust tõdeb, et tema on sellisest vastusest siiralt hämmingus, sest mingeid plaane veel paika ei ole pandud: "Mind nagu hämmastab, et need kandidaadid rääkisid, mida neilt hakatakse küsima või mis seal pidi toimuma. Ja seda nüüd teadsid nad enne kui meie olime üldse maha istunud. Meil ei ole mingit sisulist koosolekut veel toimunud, vaid see eeltöö pidi algama sellel nädalal. Mina arvasin, et meil tuleb täna esimene koosolek."

Lust selgitab, et sellise suhtumisega tehti liiga eelkõige vaatajatele, kes kõige rohkem solvusid: "Uskuge mind, neid on palju. Vahel lausa paar lauluväljakutäit inimesi." Vaatajad, kes Lustile eile rohkelt kirju saatsid on segaduses, et kas poliitikutel on tõesti õigus ise omale küsimusi valida: "Kas siis teistes debatisaadetes on küsimused neile ette antud ja läbi räägitud?"

Saatejuht kinnitab, et plaanis oli teha väga korralik saade, milles keedumuna teelusikal ei oleks tassitud: "Meie oma toimetuses kavatsesime väga hästi ette valmistuda. Me pidime kõik küsimused läbi mõtlema. Ma tegin juba nädalavahetusel suurt tööd, uurisin ja puurisin." Saate eesmärgiks oli rääkida poliitikutega nii, et vaatajad ei mõtleks ämma sünnipäevale, vaid oleks mõttega asja juures.

"See mäng käis üle minu pea, see mingil palju kõrgemal tasandil. Ja ma arvan, et seal olid mängus mingid konkreetsed inimesed, kes ei soovinud seda saadet ja kes suutsid seda nii suunata," mõtiskleb ta ning lisab, et tegu oli hoopis kommunikatsioonitrikiga.

Lust naerab, et uudise ilmudes läks ta just Urmas Reinsaluga intervjuud tegema, kes ei mõistnud samuti, mis "jura" see selline on ja kas ta plaanis poliitikutel paluda võidu lõuga tõmmata. "Mina arvan, et Eesti poliitika kuulub kõigile ja ma arvan, et need inimesed, kes oleksid tulnud vaatama, oleksid huviga seda vaadanud. Võin kinnitada, et te oleks näinud mind hoopis teistsuguses žanris."