Üks kohalik ei teadnud näiteks, mis Eurovision ongi ning kehitas ükskõikselt õlgu ka selgituste peale. Mõned teised teadsid, ent ootust ega ärevust see küll neis kuidagi ei tekita.

Iisraeli külastanud Reno Hekkonensi sõnul ei vaevle heal järjel riigi majandus ootuses, et suursündmusega kaasnevad turistid rahamägedega kohale tulevad.

Mitme päeva ainus viide lauluvõistlusele oli tema sõnul kirev buss turistirohkes vanalinna tänavaääres, mis otsas otsani lauluvõistluse sümboolikaga kaetud.

Ei paistnud kuidagi Eurovisioni-ootust aga suveniirilettidel, mis mõnes riigis on juba varakult ESC sümboolikaga teostega täitub ka. Pigem tavapärane turistinänn, sekka veidi kohalikku ning humoorikat.

Hinnad on Tel Avivi einelates pigem kallid, näiteks tuleb tassi latte eest välja käia enam kui 4 eurot, karastusjoogidki jäävad samasse hinnaklassi. Pudel Corona õlut läheb aga maksma lausa enam kui 7 eurot, koogitükk pea 8 ning kana või kalaga pearoa eest tuleb välja käia ka keskpärases puhvetis 20-25 eurot.

Kuus aastat Tel Avivis elanud põline iisraelane Agigail teab, et maikuus see toimub, ent suurt elevust ei paista temaski see tekitavat.

Ehk jõuab veel...