1. Veerev kivike

20. märtsil 2006. aastal leidsid kolm meest Vietnamis mäe otsast üle 200 kilo kaaluva lõhkemata pommi. Mehed otsustasid Isaac Newtoni abil seda veidi liigutada ja lükkasid pommi veerema. Mäest alla veeredes pomm lõhkes ja tekitas 4 meetrise kraatri. Plahvatus saatis kõik kolm meest oma iidoliga näost näkku kohtuma.

2. Meeldiva maitsega näts


25aastasel keemia tudengil Venemaalt oli kujunenud omapärane harjumus oma nätsud sidrunhappe kristallidesse kasta, et neile vürtsikam maitse anda. Kord 5. detsembril 2009. aastal oli ta oma vanemate majas arvuti taga kui kastis, kas teadlikult või mitte, oma nätsu tundmatusse ainesse. Kui ta selle siis uuesti suhu pani, kostis tema toast lihtsalt üks suur jumakas. Noormehe näo alumine pool oli läinud ning politsei leidis vaid nätsu, millelt tuvastati tundmatut ainet. Vähe sellest, et aine ei oleks pidanud laborist üldse väljas olema, teadis tudeng kindlasti, et selliste asjade läheduses süüa ei tohi.

3. Summutatud plahvatus

10. jaanuaril 2009. aastal võttis Pennsylvania osariigist pärit poiss oma vanaema majast M-80 lõhkekeha ja viis selle enda tuppa, et lähemalt uurida. Poiss hakkas vaheldumisi sulatama ja kustutama kaitsekihti lõhkeaine ümber. Ühe sellise katsega tuli ei kustunud ja noormees otsustas, et proovib pahandust pere eest varjata. Ta võttis lõhkekeha oma jalgade vahele ja kattis selle kätega, et jumakat summutada. Plaan ei läinud läbi. Poiss kaotas oma parema jala, parema käe ja ilmselt ei saa enam kunagi lapsi. Politseile väitis ta, et keegi oli seadeldise ta kotti salaja peitnud.

4. Ära mine vaatama!

Indiana osariigist pärit mees Russell ei sallinud ühte oma elamu lähedal asuvat autot. Ta ei olnud vaikne kannataja, vaid otsustas selle vastu midagi ette võtta. Nii ehitas Russell ise püssirohu ja propaaniga pommi, millele lisas juurde ka stopperi. Nii siis asetas mees pommi tülikasse masinasse ja jooksis veidi eemale, kuid pauku ei käinud. Lõpuks kannatus katkes ja Russell otsustas ise vaatama minna. Ta jõudis masinani just siis, kui pomm plahvatas ning nii tekkis Russellil võimalus oma kätetööd lähedalt näha.

5. Paadi ankur


Venemaal pöördusid murelikud naabrid võimude poole, sest märkasid, et üks nende lähedal elavatest meestest kasutab oma paadi ankruna 2. maailmasõja lennuki pommi. Ekspert kinnitas, et pomm oli tõepoolest täiesti töökorras, detonaator oli kadunud ning omanik oli pommi külge oli torganud konksu, et seda ankruna kasutada.

6. Võimas kaelakee

19aastane Washingtoni poiss vigastas oma kätt kui proovis omale lõhkekehadest kaelakeed teha. Ta tagus haamriga auke ühte lõhkekehasse, kui see ta käes plahvatas.

7. Belgia pangaröövlid


Kaks pangaröövlit soovisid pangaautomaadist väiksemat tükki teha, mida endaga kaasa haarata. Mehed hindasid vajamineva dünamiidi kogust kõvasti üle ja selle asemel, et automaati õhata, lendas terve maja õhku. Õnnes peale röövlite endi, majas kedagi rohkem ei olnud.

Allikas: darwinawards.com