Eesti aeg muutub ja me, eestlased, koos ajaga. Aastal 2002 oli eesti rahvuslik uhkus tõusnud haripunkti. Tanel Padar & Dave Benton olid teoks teinud ilmvõimatu – võitnud Eurovisiooni lauluvõistluse Eesti õuele. Hämmingut tekitas, kui tol aastal kappas meie laulusaadikuks svenska flicka Sahlene. Sõna otseses mõttes viimse hetke musta hobusena. Nimelt oli Alar Kotka tiimi pala "Runaway" eelvalikust lõppmängu laulnud Ines viimasel hetkel loobunud, ja Kotkal õnnestus leida ühe ööga Rootsist talle sobiv asendaja.

"Runaway" valis tol korral meie võidulauluks välismaa ekspertidest žürii. Rahva häältega oleks võitnud Sven Lõhmuse "Another Country Song" (mille esitajate hulgas oli ka juba siis veel üsna eestikeeletu Tanja Mihhailova). Tollase reglemendi järgi määras ainult žürii, rahva häälte alusel võitnu pidi leppima "publikupreemiaga".Seega, Kroonika ees seisis ülesanne kirjutada võõras Rootsi tüdruk kolme kuuga Eurovisioonini omaks inimeseks.

Ülesande tegi lihtsamaks tõik, et Anna "Sahlene" Sahlin sattus Eestis võitma ühtaegu uudisega, et Rootsi grand old lastekirjanik Astrid Lindgren on surnud. Aga just Anna oli lapsena olnud Astridi enda poolt valitud mängima "Bullerby laste" teleekraniseeringusse. Nii sõitiski Kroonika kiirabina välja Stockholmi, tegema Sahlene’iga koduintervjuud, leppides kohtumispaigaks kokku Dalagatan 46, Astrid Lindgreni kodutrepi ees…Mõistagi helistas Kroonika ka nüüd Stockholmi Anna "Sahlene" Sahlinile (42) – meie Rootsi otsa lahti teinud artistile, kes meile Tallinnas 2002. aastal pronksmedali välja laulis.

Mida soovitab tema oma kunagisest kogemusest nüüd Victorile, kuidas Tel Avivini jäänud kolme kuuga kähku eestlaste jaoks Rootsi lauljana veel omamaks lauljaks saada?Anna "Sahlene" Sahlin: "Uskumatult tore, et Victor võitis! Ta on vägev laulja ja Stig Rästa on fantastiliselt hea produtsent-laulukirjutaja. Arvan, et Eesti teeb sel aastal Eurovisioonil küll hea tulemuse. Mida ma oskan Victorile soovitada – olla väga tagasihoidlik fakti suhtes, et sa esindad teist, mitte oma maad, ning püüda tõesti Eesti uhkeks teha. Soovin kogu Eesti tiimile head õnne! Ja loodan ikka, et ühel heal päeval õnnestub mul veel ka Eesti Laulule osalema tulla, kui mulle ikka peaks veel teil seal ruumi leiduma. Ja peamine, et me ju kohtume Eesti Laulu omadega mais Tel Avivis, kuna mina laulan seal tänavu tausta Inglismaa laulule."

Jah, eesti ajad ja reglemendid muutuvad. Aastaid polnud välisartistid Eesti Laulule võistlema lubatud. Sahlene kuulatas maad, ilmutas nii mõnelgi aastal ka Kroonika kaudu huvi ja valmisolekut Eesti eest laulma pääseda.

Nüüd, kus meie uus laulupealik Tomi Rahula reglemendi selles osas taas vabaks lasi, saatiski ka Sahlene omalt poolt laulu. Meie eelvalikužürii eelistas talle aga uut tähte Victor Crone’i.