Filmis kehastas Eliot Nessi Kevin Costner, kes oli sel ajal alles teel oma näitlejatee tippu. Puudu oli aga sobiv näitleja Al Capone’i rolli, kes kehastaks Eliot Nessi vaenlasest maffiabossi.

Kuigi Brian De Palma oli filmi jaoks kampa saanud Kevin Costneri, Sean Connery ja mõned teisedki väga võimekad näitlejad, siis tundis ta, et sellest ei piisa. “Keegi polnud sellel ajal kuulnud veel Kevin Costnerist ja Sean Connery viimane hitt oli Bondi-film. Praegu tundub, et filmis on tuntud tegijad, aga sellel ajal polnud see nii kõva sõna,” sõnas Brian De Palma 2006. aastal väljaandele Entertainment Weekly.

Niisiis otsustas De Palma, et Al Capone’i rolli jaoks oleks vaja ära rääkida mõni tegija näitleja. Brianile tundus, et parim variant oleks Robert De Niro. Puudu oli aga vaid üks asi: mees oli vaja nõusse saada.

Robert De Niro oli tuntud ka oma põhjaliku ettevalmistuse poolest. Näiteks 1976. aastal ilmunud linateose “Taxi Driver” jaoks sõitis Robert päriselt taksot, et asi oleks peensusteni selge. 1980. aastal kehastas ta filmis “Raging Bull” poksijat nimega Jake LaMotta. Kuna filmiroll nägi aga ette, et Robert peaks olema kogukam, siis sõi ta suurtes kogustes pastat, et juurde võtta.

Seoses Al Capone’i rolliga tekkis De Nirol mõte, et tema näokuju on vale ja tal on vaja muuta oma toitumist, et võtta kaalus juurde ja sarnaneda välimuselt rohkem Al Capone’ile. Samas polnud aga midagi kindlat veel kokku lepitud, sest Brian De Palma kaalus Capone’i rolli ka Bob Hoskinsit.

“Brian De Palma saatis mulle filmi “The Untouchables” käsikirja ja ütles, et vaata Al Capone’i osa. Läksin hotelli, kus ta peatus, temaga kohtuma ja ta ütles mulle, et ta suur soov on sinna rolli saada Robert De Niro. Küsisin, et mida ma siis siin teen ja seepeale küsis Brian, kas oleksin filmirolliga nõus, kui Robert alt ära hüppab,” rääkis Bob Hoskins 2009. aastal Absolute raadiole ja lisas, et andis oma nõusoleku.

Hoskinsi sõnul oleks tegemist olnud vahva filmirolliga, kuid ta aimas juba ette, et küll Robert De Niro asjaga nõus on ega mõelnud filmile enam. Ühel hommikul oli postiljon tema ukse taha jätnud aga ümbriku, milles oli tšekk 200 000 naelale. Kopsakas rahatšekk oli Brian De Palmalt, kes tänas Bobi, et ta oli nõus filmirolli astuma, kui Robert De Niro oleks alt ära hüpanud.

Seepeale helistas Hoskins Brian De Palmale ja ütles, et kui ta teeb veel tulevikus filme, kuhu ta Hoskinsit tegelikult ei taha, siis andku aga märku. Hoskins polnud asjast sugugi haavunud, vaid võttis kogu asja naljaga.

Allikas: thevintagenews.com