Naine tegi sotsiaalmeediasse kummalise postituse pealkirjaga "Käekott minu jalast". Naine mainis, et põeb periferiaalset veresoonkonna haigust ning on "väga tõenäoline", et ta vasak jalg amputeeritakse. Selle asemel, et oma jäsemega igaveseks hüvasti jätta, soovib naine sellest käekoti teha.

Naine edastas oma soovi Sewport õmblejate ja käsitööliste võrgustikule, et jõuda disaineriteni, kes ehk projekti vastu võtaks.

"Kui kuulsin, et inimjäätmed loobitakse peale operatsioone hunnikusse kokku ja jäetakse lihtsalt mädanema, otsustasin, et ma ei taha, et minuga nii juhtuks."

Ahha-moment tekkis Joanil vesteldes sõbraga nahast kui materjalist. "Kas ma saaksin kasutada oma amputeeritud jalga millegi ilusa ja kasuliku loomiseks?", mõtles ta.

Peale konsultatsiooni arstidega, kas oleks võimalik jalg peale operatsiooni endale jätta, oli nende reaktsioon "positiivne" seega Joan otsib kedagi, kes oleks nõus projekti vastu võtma.

Naine on loonud ka esimesed kavandid, selgitades, et käekott on tema arvates amputeeritud jala kõige loomulikum järg. Ta kuulutuses seisab: "Ma sooviksin lühikese rihmaga käekotti, mille keskmisel paneelil oleks kasutatud minu jala nahka ning ülejäänu mõnest muust materjalist. Kui see nahk on juba minu enda oma siis miks mitte? Ma tean, et see soov võib kõlada kummaliselt või jäledalt ja mõned peavad mind ehk isegi hulluks aga see on minu jalg ja ma ei soovi, et see kuskil lihtsalt mädaneks. See on osa minust ja ma tahan, et see oleks seda ka edaspidi".

Kuigi naise perekond juhtunut heaks ei kiida, on ta saanud vastuse Sewport käsitööliste veebiplatvormilt. "Me pole leidnud käsitöölist ega disainerit, kellel oleks varasem kogemus inimnahast käekottide loomiseks. Küll aga oleme leidnud inimese, kes on loonud kleidi oma ema juustest ning oleks igati nõus projekti käsile võtma."

Sewport lisas meediale, et enne eelarvamusele jõudmist kuulasid nad naise ära ning mõistsid, et tegu on igati põhjendatud ja isikliku sooviga ning kes on nemad, et teda kritiseerida.

Tehtud töö eest on naine nõus maksma 3 900$ (3 438€).