"Vabandan südamest, kui selle olulise eesmärgi edastamine ja minu terminite kasutus oli ebaõnnestunud ning tegi inimestele haiget. See ei olnud kindlasti minu soov. Minu soov on ja jääb, et arutaksime neid küsimusi ja leiaksime parimad lahendused kõikidele lastele ja pakuksime vajalikku abi nendele, kes seda vajavad," kirjutas Eesti eksmiss öösel Delfile saadetud kirjas.

Aigro kirjutas veebruari keskel portaalis Buduaar ilmunud arvamusartiklis, et elukohajärgsete koolide klasse ja õpetajaid peab kaitsma nende laste eest, kelle tunnistustel on pooled ained kahed, mistõttu on praegune süsteem vale ja koolil peaks olema võimalus neid õpilasi internaatkooli saata.

Ta leidis, et internaatkoolide süsteem "teistmoodi õpilastele" peaks olema mõeldud nii probleemsetest peredest lastele, puudulike hinnetega lastele kui ka erivajadustega lastele.

Avaldame tema Delfile saadetud selgituse ja vabanduse täismahus:

Kallid sõbrad!

Erivajadustega lapsed ja nende vanemad vajavad riigilt suuremat tuge, ka koolis. Just seda lihtsat, kuid vajalikku põhimõtet pidasin pikaaegse hoolekogu esimehena ja kolme lapse emana silmas, kui sellel teemal paar nädalat tagasi kirjutasin.

Minu soov oli tõstatada teema, kus paljud minuga kohtunud inimesed tunnevad, et saame siin koos paremini ja pöörata enam tähelepanu kitsaskohtadele.

Vabandan südamest, kui selle olulise eesmärgi edastamine ja minu terminite kasutus oli ebaõnnestunud ning tegi inimestele haiget. See ei olnud kindlasti minu soov. Minu soov on ja jääb, et arutaksime neid küsimusi ja leiaksime parimad lahendused kõikidele lastele ja pakuksime vajalikku abi nendele, kes seda vajavad.

Lugupidamisega
Kristiina Heinmets-Aigro