"X-Mehed: Tume Fööniks" on 2000. aastal alguse saanud "X-Meeste" filmide 12. osa ja 2016. aastal suure pettumuse saatel kinodesse jõudnud "X-Mehed: Apokalüpsise" ("X-Men: Apocalypse", 2016).otsene järg, mis keskendub "Dark Phoenixi" koomiksiseeriale, mida on õrritatud seerias juba mitu korda. Seekord on tähelepanu all just Sophie Turneri kehastatud Jean Grey. Esimest korda puudutati "Dark Phoenixi" võimeid 2006. aastal, kui linastus "X-Mehed: Viimane vastuhakk", kus nägime Grey rollis Famke Janssenit.

Osades on taaskord Jennifer Lawrence, Michael Fassbender, James McAvoy, Nicholas Hoult, Alexandra Shipp, Tye Sheridan ja Kodi Smit-McPhee ning režissöör on "X-Meeste" filmi seeria produtsent ja stsenarist Simon Kinberg. Lisaks teeb kaasa ka Jessica Chastain.

"X-Mehed: Tume Fööniks" on esimene film, mis linastub ajal, mil "X-Mehed" ja filmide senine stuudio Fox kuuluvad pärast ajaloolist ostu Disney alla, kuigi filmi levitab seekord veel 20th Century Fox.

Ka "X-Meeste" uusima filmi linastuskuupäeva lükati kaks korda edasi, sest mõned stseenid vajasid uuesti filmimist.

"Tume fööniks" peakski olema just see film, mis ühendab omavahel praeguse Marveli filmiuniversumi ja "X-Meeste" maailma.

"X-Mehed: Tume Fööniks" linastub Eesti kinodes 7. juulil.

Eestikeelne treiler: