Lottemaa teemapark valib välja vaid kümme näitlejat, kes hakkavad muuhulgas etendama filmis „Lotte ja kadunud lohed“ kohatud uusi tegelaskujusid nagu Lotte väike õde Roosi.

2019. aastal ulatub Lottemaal näitlejate arv 60-ni, kellest igapäevaselt on teemapargis toimetamas 27. Peale uute Janno Põldma kirjutatud näitemängude on teemapargi programmis venekeelsed etendused ning casting'ule on oodatud ka vene emakeelega noored.

Lottemaa programmijuhi Hana Kivi sõnul otsitakse vähemalt 16-aastaseid, kelle sooviks on veeta põnev ja loominguline töösuvi, pühendudes Eesti laste ühe populaarseima muinasjutu etendamisele kaunis mereäärses kogu pere teemapargis.

„Arvatavasti nõustub iga Lottemaa külaline, et suvel ei käi pargis tööl näitlejad, vaid Leiutajatekülas elavadki muinasjututegelased. Seesugust pühendumist ja suhtumist ootamegi oma kandidaatidelt!“ kommenteeris Kivi eelseisvat konkurssi.

Programmijuht tõi välja, et Lottemaa näitlejad on olnud läbi aastate väga loomingulised – värskelt on valminud näitlejate kirjutatud ja salvestatud CD-plaat „Vahvlid vahukoorega“ ning suvel tuleb välja ainult kolm korda teemapargis etenduv noortemuusikal „On igaüks meist leiutaja“, mille autoriks ja lavastajaks on noor näitleja Mark Oja.

Kandidaatidest parimad valib kuueliikmeline žürii, kuhu kuuluvad Lottemaa üks autoritest Janno Põldma, teemapargi programmijuht Hana Kivi, tegevjuht Margit Toodu ja näitlejad eelmistest hooaegadest.

Lottemaa kuues hooaeg algab 8. juunil ja kestab kuni 1. septembrini. Teemapark on avatud iga päev kell 10-18 ja päevas võõrustatakse keskmiselt 1000 külastajat üle maailma.