Praegune kodurestorani Roog perenaine Evelin Ilves tunnistas nädala alguses Eesti Rahvusringhäälingule oma ambitsiooni saada europarlamendi liikmeks. Võimalik, et ta kavatseb kandideerida üksikkandidaadina, aga pole ka välistatud, et mõne populaarse erakonna, näiteks Keskerakonna nimekirjas. See selgub 6. aprilliks, mil on nimekirjade esitamise tähtaeg. Kuuldavasti kavatseb Evelin Euroopat vallutada e-aineteteemalise arutelu eestkõnelejana, sest toiduainetesse lisa- ja säilitusaineid segav “kräpitööstus” on talle juba aastaid närvidele käinud.

Nii nagu Evelin ütles ERRile, vastab ta ka Kroonikale, et enne Riigikogu valimiste tulemuste selgumist ei selgu ka Euroopa Parlamenti kandideerimise osas midagi.

Eestlastena toetame muidugi kampaaniat “Aitame Evelini europarlamenti!”, sest mis meil Ievast! Kui tõesti mõlemad naised osutuvad valituks, kuidas nad siis Euroopa Parlamenti koos ära mahuvad? Evelin mõtleb viivu ja ütleb siis muhelusega suunurgas: “Ma ei ole oma kandideerimist veel lõplikult kinnitanud.”

Muide, kui Evelin tähistas iseseisvuspäeva talisuplusega Kalarannas, siis Ieva ja Toomas Hendrik presidendi vastuvõtul Estonias.