Lauri Saatpalu otsustas, et ta ei saa mitte vaiki olla ja kirjutas sotsiaalmeediasse pika postituse sellest, mida tema dopinguskandaalist arvab ja tunneb.

Saatpalu kirjutab, et keegi ei peaks tundma piinlikkust juba tehtud teo eest, mille tegijadki teada on: "Miks mul peaks olema piinlik kellegi pärast, keda ma isegi ei tunne? Mul ei ole poolte endagi sigaduste pärast piinlik!"

Muusik ei pea õigeks arvamust, et suusaspordile mõeldud raha peaks ära võtma: "Saamahimulised hõiskeid juba kostub: raha ära võtta, raha laiali jagada, maha taguda, laiaks litsuda! Hiljutine sündmus teatrivallas on ju meeles: nii kui NO uksed kinni pani, olid kaarnad jaol. Ütlen mina oma elukogemuse põhjal, et sellest ei tule hääd nahka, kui nahk tükkideks lõikuda. Ainult Reet Aus võib sellest mingi vammuse kokku norssida, ülejäänud on vaesed edasi."

Ta leiab, et Eestis on veel palju noori ja hulk treenereid, kelle treeninguid toetada, et tulevikus edu saavutada. Ka sponsoritel soovitab Saatpalu esimesest emotsioonist üle saada ja mõelda pikemalt: "Saage üle ja aru! Kus te selle raha siis nüüd panete, sööte ära või? Just nüüd on õige hetk toetada puhast suusasporti. Mitte homme, just täna! Mis me teistele ütleme? Nii ütlemegi! Mis teised meist arvavad? See on teiste asi."

Kuigi medal ei pruugi tulla täna või homme, siis ka tulevikus saab oma osalust näidata ja "Saab kellegi jopele logogi tikkida." Ta juhib tähelepanu sellele, et suusaspordil läheb praegu väga hästi: "Üks noor daam liugleb mööda relsse ja renne sellise hooga, et medalid ei mahu käsipagasisse ära!" Seetõttu rõhutaab Saatpalu, et pettunud ei tasu olla: "Aga pettumus…..see mingu sirtsu sohu!"