1. Urooj Khan

Võidu suurus: Miljon dollarit

Chicago elanik Urooj Khan (46) ostis enda viimase raha eest võikukioskist kraabitava lotopileti ning see oli viimane pilet, mille ta enda elus ostma pidi - ta võitis tervelt miljon dollarit. Kuid see oli ka teises mõttes tema viimane lotopilet - vaid päev pärast raha kättesaamist leiti Khan surnuna. Kuigi Khani surm tundus täiesti loomulik, tuli hiljem välja, et keegi oli Khani mürgitanud ja hiljem salaja osa ta võidust välja võtnud ning sellega ligi pool miljonit dollarit teeninud.

2. Andrew "Jack" Whittaker

Võidu suurus: 313 miljonit dollarit

Kui 55-aastane Whittaker PowerBall lotoga 2002. aastal võitis, sai temast suurima summa võitnud inimene USA ajaloos. Whittaker kulutas suure osa erinevate fondide ja heategevuse peale, lõi isegi enda fondi. Veidi hiljem aga sattus mees alkoholi-deemoni küüsi. See viis erinevate vahejuhtumiteni, mis päädisid õhtuga, mil mehe autost stripiklubi eest pea pool miljonit dollarit sularaha varastati. Mees sattus veel suuremasse masendusse ja hakkas valimatult raha kulutama. Vaid neli aastat pärast lotovõitu kuulutas mees välja pankroti.

3. Billie Bob Harrell Jr.

Võidu suurus: 31 miljonit dollarit

Kui Harrell Texase lotoga 31 miljonit dollarit võitis, arvas ta, et ta probleemid on nüüd seljatatud. Kolme lapse isa, kellel oli pankrot ukse ees ning kes vahetas pidevalt ühe madalapalgalise töö teise vastu, valis lotovõidu väljastamise meetodiks 1,24-miljonilised iga-aastased tšekid. Esialgu tõi lotovõit kaasa suure õnne - mees viis pere Hawaiile puhkusele, ostis autosid ja võttis end töölt lahti. Tegelikult oli võit hoopis algus 47-aastase mehe kõige hullemale eluperioodile. Harrell pidi mõne aasta jooksul korduvalt telefoninumbrit vahetama, kuna erinevad organisatsioonid lootisid osa ta rikkustest annetustena enda arvele saada. Mees ei jõudnud palvetele vastata ja see tekitas mitmeid eluprobleeme, mis viisid viimase enesetapuni, mille ta sooritas vaid paar aastat pärast suurt võitu.

4. William Post III

Võidu suurus: 16,2 miljonit dollarit

Post suutis pärast lotovõitu langeda kuritegevuse ohvriks ning raha lihtsalt tuulde loopida. Esimene poole miljoni dollari suurune väljamakse kulus mehel vähem kui nädalaga. Mees ostis restorani, kasutatud autode poe ja lennuki. Vähem kui kolme nädalaga oli mehel ligi poole miljoni dollari suurune võlg. Sellega aga ebaõnn ei lõppenud - mehe vend palkas mõrvari meest ja ta kuuendat (jah, kuuendat) naist tapma. Post sattus lõpuks vanglasse, kuna ta tulistas maksuameti esindajat.

5. Keith Gough

Võidu suurus: 14 miljonit dollarit

Esialgu kulutasid Keith Gough ja tema naine võidetud raha võrdlemisi normaalselt ning ostsid luksusvilla. Kuid üsna pea sattusid nad libedale teele. Ühel hekel tüdines mees luksuslikust elust ning hakkas igavusest jooma. Paar aastat pärast lotovõitu läks paar lahku, sest naine ei suutnud mehe joomist taluda. Stress tekitas mehele südamerabanduse ning ta suri vaid 5 aastat pärast võitu.

6. Michael Carroll

Võidu suurus: 15,5 miljonit dollarit

Carroll on lotovõitjate hulgas väga tuntud. Ta on näide sellest, mida lotoga võitnud inimene teha ei tohiks. Nimelt kulutas mees enda võidu väga kiirelt prostituutide ja narkootikumide peale. Pärast seda, kui võidust vaid raasud alles olid, üritas mees kaks korda enesetappu sooritada.

7. Janite Lee

Võidu suurus: 18 miljonit dollarit

Lee näol on tegu targa kulutajaga, kes lõpuks ikkagi võlgadesse sattus. Naine investeeris suurema osa enda võidust erinevate koolide ja poliitikute arvetele. Pärast pidevat annetamist ei saanud enam naine aru, kui palju tal tegelikult raha alles on ning täna on ta arvel alles veel 700 dollarit ning pangas ligi 2,5-miljoni dollariline võlg.

8. Callie Rogers

Võidu suurus: 3 miljonit dollarit

16-aastasena lotoga võitnud Briti teismeline ostis raha eest enda sõpradele ja perele autosid ning muid kalleid kingitusi. Ülejäänud raha kulus rinnaimplataatide ja riiete peale ning sellest üle jäänud krõbisev läks pidutsemise peale. Täna tunnistab naine, et võit ei teinud teda õnnelikuks - ta harjus rikka elustiiliga ja sellest oli raske lahti öelda, kui raha otsa sai. Lisaks tekkis tal pidev kartus, et keegi tahab ta raha endale, kuna lotomängijaid jahitakse nende raha pärast pidevalt.

9. Jeffrey Dampier

Võidu suurus: 20 miljonit dollarit

Kui Dampier 20 miljoni dollari suuruse võidu lunastas, ostis ta endale popkorniäri ja hakkas seda perega pidama. Mehel aga tekkis enda kasuõega suhe ning keerulised peresuhted viisid tulistamiseni, kus Dampier sai kuklasse kuuli.

10. Evelyn Basehore

Võidu suurus: 5,4 miljonit dollarit

Basehore võitis kahe erineva lotoga ning vähem kui viiekuulise vahega 5,4 miljonit. Õnn? Pigem õnnetus, arvestades, mis naisega edasi juhtus. Kuigi Basehore jagas suure osa võidust sõprade-tuttavate vahel laiali, lõpetas ta Atlantic City kasiinodes. Naine tunnistas, et lotovõidud on halvimad asjad, mis ta elus juhtunud on ning just need viisid ta halvale teele.