Uue albumi esiksingel "My Love Goes On" on duett maailmakuulsa soulilaulja Joss Stone'iga. Plaadilt leiab muulhulgas ka ühisloo Gary Barlowga, tuntud Briti X Factory peakohtuniku ja Take Thati hittlugude autoriga.

James Morrison on briti poproki suurnimi - artisti tuli jõuliselt pilti 2006. aastal hittlooga "You Give Me Something". Järgnesid üliedukad singlid "Please Don't Stop The Rain", "Broken Strings" jt.

Peale suurt menu võitles Morrison mitmete raskete kaotustega ja probleemidega peres ning nimetab just sealt saadud uut tugevust "You're Stronger Then You Know" üheks alustalaks.

Kriitikud on juba nimetanud uut albumit julgeks ning toonud esile, et laulja hääl pole veel kunagi nii hästi kõlanud. Artist nimetab albumit otsekoheseks ja kirglikuks. James Morrison alustas jaanuaris kauaoodatud uut maailmatuuri, mille raames ka Rock in Haapsalule jõuab.

Üle 7 miljoni albumi müünud James Morrison on Brit Awardi võitja, esinenud muude seas koos Stevie Wonderi, Bruce Springsteeni ja Elton Johniga.

19.-20. juulini kolmandat aastat toimuval Rock in Haapsalul esinevad lisaks Morrisonile jazzpopi maailmastaar Katie Melua ja romantikakuningas Chris de Burgh. Festival täiendab peagi esinejate rida.