Juulis saab "Terminaator 2: Kohtupäev" ("Terminator 2: Judgment Day") 28 aastat vanaks ning novembris linastub seeria kuues osa, mis peaks nüüd James Cameroni alustatud frantsiisi taas parimate ulmemärulite sekka viima.

Arnold Schwarzenegger andis hiljuti intervjuu portaalile The Arnold Fans, kus rääkis, et on näinud juba 15 minutit seekord "Deadpooli" režissööri Tim Milleri pilgu all valminud "Terminaatori" filmist, mille tööpealkiri on "Terminator: Dark Fate".

Schwarzeneggeri sõnul on seekord produtsendi rollis olev James Cameron kogu hingega asja juures, et uus "Terminaator" oleks kooskõlas ülejäänud seeriaga.

"Seda oli väga huvitav teha just Timi ja Jim Cameroni vahelise dünaamika pärast", ütles Schwarzenegger.

"Jim Cameron lavastab hetkel "Avatari" filme, mis on muidugi tohutu ettevõtmine ja tal on väga kiire, aga kuna ta on kontrollfriik ja "Terminaator" on tema laps, siis osaleb ta ka filmimisel ja dialoogide üle arutamisel ning annab ka oma hinnangu sellele, kuidas teatud stseenid peaksid välja nägema. See kõik tähendab, et Jimi ja Tim Milleri vahel oli kogu aeg tihe koostöö. Ma tunnen, et film on nende tõttu väga heades kätes".

Schwarzenegger lisas, et filmi eelarve jääb 160-200 miljoni dollari vahele, aga ta ei saa täpset summat öelda, sest film pole veel valmis. Visuaalefekte veel lõpetatakse, aga Schwarzeneggeril õnnestus juba 15 minutit näha ja tema hinnangul nägi see hea välja.

Filmi peaosades on ühel või teisel kujul kõikides "Terminaatori" episoodides kaasa löönud Arnold Schwarzenegger, kuid seekord naaseb ka esimese kahe osa staar Linda Hamilton. Lisaks teevad kaasa Mackenzie Davis ("Blade Runner 2049), Gabriel Luna ("Bernie"), Natalia Reyes ("Birds of Passage") ja Diego Boneta ("Before I Fall").

Lugu leiab aset pärast teist osa "Terminator 2: Judgment Day" (1991), sest Cameron on öelnud, et tema jaoks olid kõik teised osad ("Rise of the Machines", "Salvation", "Genisys") nagu halb unenägu, mida ta "Terminaatori" seeriasse antud juhul ei arvesta.