“2017. aasta suvel mängiti NUKU teatris Mehis Heinsaare teoste põhjal Aare Toikka lavastatud muusikalist müsteeriumi “Mees, kes ei teinud mitte midagi“. Laulud tegin mina ja seaded ning muusikalise kujunduse Paul Daniel,” räägib Saatpalu. “Kuna projekt oli mõeldud üheks suveks, siis pole lavastust enam kunagi võimalik näha. Juba Rosita Raua lavakujundust, mis koosnes kapitaalsetest raud- ja puitkonstruktsioonidest ning 300st kartulikorvist ei saa taastada,” meenutab muusik. “Kuna lavastust enam ei mängita, aga muusikal on ka iseseisev väärtus, ning selline kontsert just ongi hea koht selle esitamiseks,” toob ta põhjuse, miks otsustas “Persona” sarja kontserdi esimeseks osaks valida lood just sellest lavastusest.

Koos Saatpalu ja Danieliga on laval Marti Tärn, Madis Muul, Tanel Ruben ning Teater KELM näitlejanna Lauli Otsar. Ühtlasi lubab Saatpalu, et publik saab sel õhtul lühiülevaate näitemängust endast.

Kontserdi teises osas liitub muusikutega TAFF Clubi president Raivo Tafenau ja ettekandele tulevad Saatpalu laulud džässbändile omases võtmes. “Need on kolme aasta tagused Paul Danieli uued seaded. Kuna ka "Mehe" seaded on Pauli omad, võib öelda, et sel kontserdil on tegelikult kahe persona looming,” lisab ta.

Viimastel aastatel on Saatpalu kirjutatud laule saanud kuulda eelkõige teatrilavalt. Kas see on olnud teadlik valik? “Teatris teen näitemängu kui kutsutakse, muidugi soovin ka teatris muusikat veel teha. Aga teatrist eraldi muusikategemine ei kao kuhugi ja mõtted on liikunud tegude alguseks juba. Midagi uut on tulemas, aga millal valmis saab ,ei tea. Aega on!” ütleb ta uue materjali loomise kohta. “Kui normaalselt plaksutate, luban, et esitame Pauliga lisalooks ka meie kõige värskema laulu VAT Teatri lavastusest „Südame sosin“.”

TAFF Club on Tallinna Filharmoonia 2012. aastal poolt algatatud džässiklubi. Klubi põhistiil on mainstream-džäss, lisaks toimuvad erinevate stiilide teemaõhtud. Klubi avab oma uksed üle nädala neljapäeviti või reedeti kell 20 Tallinna Filharmoonia Mustpeade Maja Keldrisaalis või Valges saalis.