Paltrow tunnistab, et lahutuse mõte oli talle juba iseenesest ebameeldiv, sest ta tuleb ringkonnast, kus kooselud on juba aastaid õnnelikult kestnud, vahendab People. "Mu vanemad olid abielus kuni mu isa suri. Kõik mu parimad sõbrad ja kõigi nende vanemad olid abielus. Nad kõik abiellusid oma kolledži või keskkooli inimesega ja on siiani abielus. Ma lihtsalt ei tulnud maailmast, kus oleks palju lahutusi."

Peale kooselu purunemist pühendas näitlejanna ennast lastele, et proovida neid negatiivsest päästa. Ta toob välja, et kõige levinum meenutus, mida ta lahutatud lastelt kuulnud oli, seisnes selles, et vanemad ei suutnud aastaid ühes ruumis olla. "Ma lihtsalt mõtlesin, et kas on võimalust kuidagi sellest kõrvale hoida ja minna otse punkti, kus me oleme sõbrad ja mäletame, mis meile üksteise juures meeldis ning et me lõime koos need võrratud inimesed."

Kuigi kõik laabus sujuvalt tunnistab Paltrow, et oli siiski haavunud ja muretses oma laste pärast. Olukorra tegi veelgi hullemaks tagasiside, mille nad maailmalt said. "See tagasiside, mis tuli sisuliselt selle peale, et me ütlesime, et soovime jääda sõpradeks ja pereks, oli julm. Ma tundsin juba niigi nagu mul ei oleks nahka peal."